pau

Gavà torna a celebrar la Mostra de Drets Humans GavàMón, que enguany arriba a la dinovena edició. El tema principal d’aquesta edició és l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 16: Pau, Justícia i Institucions Sòlides, per promoure societats justes, pacífiques i inclusives. El programa del GavàMón ve farcit d’actes molt diversos que giren al voltant d’aquest tema.

El 19 d’octubre, a les 18 h, la Biblioteca Josep Soler Vidal acollirà la taula rodona “Cap a una cultura de pau”. El mateix dia, a les 20 h, es representarà a l’Espai Maragall l’espectacle teatral “Instruccions per fer-se feixista”. La reserva d’entrades gratuïtes es pot fer a www.espaimaragall.cat.

El Maragall tornarà a omplir-se el 20 d’octubre, a les 20 h, per a una nit solidària en què el món de la cultura donarà suport als projectes de Sindicalistes Solidaris i Fundació Pau i Solidaritat, en favor de les víctimes del terratrèmol del Marroc. L’entrada és de 5 euros solidaris i també es pot reservar al web de l’Espai Maragall.

Per al 21 d’octubre, el GavàMón ha planificat dos actes. A les 12 h, a la Biblioteca Josep Soler Vidal, el conte infantil “Les històries de la Frieden”. A les 18 h, el món de la música de Gavà sortirà al carrer per sensibilitzar sobre el respecte als drets humans, la justícia i la pau. “Música per la pau” es farà a la plaça Batista i Roca.

El 22 d’octubre, a les 19 h, hi haurà cinema a l’Espai Maragall. Es projectarà el documental “Indestructibles”, que reflecteix la història d’onze nens i nenes que esdevenen protagonistes actius de les seves vides. Entrades a www.espaimaragall.cat.

El GavàMón oferirà cinc exposicions

“Cara a cara amb les violències. Relats de resiliència a Centreamèrica”, a la plaça de Jaume Balmes. Del 9 al 26 d’octubre.Recorregut per les múltiples cares de les violències que afecten la vida quotidiana a tres països de Centreamèrica, coneguts com el Triangle Nord: El Salvador, Guatemala i Hondures.

“Drawing 4 equality. Desafiant els rols de gènere a les dues ribes de la Mediterrània”, a la sala d’actes de la Biblioteca Josep Soler Vidal. Del 16 al 30 d’octubre. Té per objectiu fer valdre les lluites que duen a terme les dones per accedir a espais de participació política i social.

“Amandla. Un crit de llibertat a les fronteres d’Europa”, de Sindicalistes Solidaris, a l’Espai Maragall. Del 16 al 29 d’octubre. Fotografies del fotoperiodista Antonio Sempere, que retrata les tres vies d’entrada migratòries cap a Europa i la desesperació en l’intent de passar la frontera cap al Vell Continent.

“Violència antisindical”, de la Fundació Pau i Solidaritat, a l’Espai Maragall. Del 16 al 22 d’octubre. S’emmarca en el projecte de defensa i promoció dels drets humans laborals i les llibertats sindicals. Fa un recorregut a la violència antisindical que es perpetra cada dia al món contra persones defensores dels drets humans laborals i contra la classe treballadora.

“Iguals en un món desigual”, de la Fundació Camins, a l’Espai Maragall. Del 29 de setembre al 13 d’octubre. Partint de la declaració bàsica de la Declaració Universal dels Drets Humans l’exposició “Iguals en un món desigual” de Camins, Fundació Social Escola Pia reflexiona al voltant de com s’enfronten els drets humans en diferents països del món.