Gemma Badia
Sánchez i Badia, en la presentació de la candidatura a l'alcaldia del PSC (Imatge: PSC)

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, va presentar públicament el passat dissabte la seva candidatura a l’alcaldia del municipi en un acte celebrat a la Plaça Batista i Roca. L’acte va comptar amb la intervenció de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (i exalcaldessa de Gavà), Raquel Sánchez, i totes dues van adreçar unes paraules als assistents.

Badia va destacar que “els socialistes de Gavà tenim molt clar que els nostres projectes van sobretot d’igualtat, de justícia i de progrés, i això vol dir que nosaltres construïm aquesta ciutat en base a aquests tres principis. Volem una ciutat igualitària, una ciutat justa i una ciutat progressista”.

Badia va destacar la importància de “parlar amb els nostres veïns, saber què els amoïna, i a partir d’aquí començar a marcar les teves prioritats perquè aquella és la realitat de la teva ciutat”. L’actual alcaldessa va treure pit del “passat socialista de Gavà”, i de fet va assegurar que “ningú no pot dir a data d’avui que no és conscient dels canvis que s’han fet en aquesta ciutat, de com aquesta ciutat s’ha transformat i ha millorat, de com els barris han canviat, de com ara la gent viu molt millor que quan van començar els primers governs socialistes”.

Tot i això, “encara s’han de fer més coses, hi ha moltes coses que podem construir i que podem millorar”, i en aquest sentit va destacar que “el que demana principalment la gent és la neteja dels carrers, la seguretat, i per damunt de tot demana habitatge, i nosaltres estem donant solució a les tres demandes tot i que algunes són competències de l’ajuntament i altres no ho són”.

Badia va parlar d’aquestes tres prioritats i, en relació a potser la més polèmica de els tres, la de l’habitatge, va ser molt clara: “Hem de tirar endavant les polítiques d’habitatge per una raó molt simple, i és que no volem que ningú de Gavà marxi. Aquestes polítiques han d’anar d’acord també amb les necessitats de la ciutadania i, per exemple, avui que és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, s’ha de destacar que una de les primeres necessitats de la gent amb discapacitat és l’habitatge perquè també necessiten la seva autonomia. Nosaltres hem de ser capaços també de donar respostes d’habitatge a aquestes persones, i per això tenim un barri de Can Ribes que està preparant uns habitatge no només per a gent jove i per a gent gran, que també, sinó també per a gent amb problemes d’inclusió per qüestions d’incapacitat”.

Per la seva part, Raquel Sánchez va destacar que “Gavà pot estar tranquil·la perquè està en les millors mans”, i va augurar que Badia obtindrà “una majoria incontestable” a les eleccions municipals de 2023 “perquè tens tots els elements a favor teu”. Segons Sánchez, “m’agrada veure que aquesta és una ciutat amb projecte, amb futur, i aquest projecte, aquest futur, aquest lideratge és el que representa Gemma Badia”.

La ministra va posar en valor “el que hem estat capaços de fer els socialistes per Gavà, per Catalunya i per Espanya. Ser socialista representa una manera d’entendre la vida, d’entendre com s’han de construir les ciutats, i això és el que estem fent aquí a Gavà”.

Sánchez va aprofitar el seu torn de paraula per elogiar a l’actual alcaldessa, Gemma Badia: “Estic segura de que ho seguiràs fent no tant bé com fins ara, que ho estàs fent molt bé, sinó encara millor. Representes molt bé el socialisme i també aquella força, aquell impuls, aquella passió, aquella il·lusió que representes i que també són valors que reivindiques”.

L’acte també va comptar amb la participació de la viceprimera secretària d’Organització i Acció Electoral del PSC i alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret; el primer secretari del PSC del Baix Llobregat i senador, Antoni Poveda; el secretari de Política Municipal del PSC i viceprimer secretari del PSC del Baix Llobregat, Joaquín Fernández; la secretària d’Organització del PSC del Baix Llobregat, Raquel García; les diputades Rocío Garcia i Esther Niubó; i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz.