col·legi San Pedro
Badia, observant el funcionament d'una de les classes del San Pedro

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, ha visitat aquest matí el col·legi San Pedro en el marc de la seva ronda de contactes habituals amb els centres educatius de la ciutat. Badia ha estat acompanyada pel director del col·legi, Rafael Rodríguez, que ha aprofitat, segons ens ha explicat ell mateix, per “explicar-li el nostre projecte educatiu basat en el Mètode Montessori, que en els propers anys el traslladarem ja a Secundària”.

Badia ha destacat, després de veure com funciona aquest Mètode Montessori, que “els centres educatius a Gavà tenen ofertes diferents i complementàries, i aquesta riquesa dels diferents projectes que es belluguen a les escoles de Gavà és una riquesa que s’ha d’aprofitar”. Una idea en la que ha abundat també Rodríguez en assegurar que “és fonamental que l’administració conegui els centres educatius de Gavà per tal de que vegin que a la nostra ciutat hi ha una diversitat de col·legis molt rica entre la que les famílies poden escollir, diversitat que no existeix en altres municipis”.

Badia ha anunciat que des de l’Ajuntament “estenem la mà a aportacions des dels centres educatius, en els diferents projectes que estan treballant, per tal que puguin aportar i proposar idees en el punt de trobada que hi ha a l’Ajuntament per tal d’enriquir-nos tots plegats. Aquí l’Ajuntament estarà davant de tota aquella proposta que pugui ser treballada en conjunt, en consens amb els diferents claustres, i que serveixi per millorar i enriquir les escoles de la ciutat”.

Rodríguez ha aprofitat la reunió amb Badia per traslladar-li algunes de les inquietuds del centre, com ara “tot allò relacionat amb la pandèmia, o el problema que tenim al nostre carrer per tallar-la, i també li hem explicat que ens preocupa l’abús dels infants vers les pantalles, i com això afecta al llenguatge i a les relacions, un escenari que s’ha agreujat amb la pandèmia. Li hem dit que entenem que és una comoditat per a les famílies i que tampoc podem posar-nos d’esquenes a la innovació, però ens hem d’asseure i fer una mica de debat i de reflexió entorn aquest tema per tal de fer a Gavà entre tots una difusió correcta d’aquesta qüestió”.

Badia ha fet referència també a aquesta qüestió de les pantalles en els infants i ha destacat que “ens agradaria treballar en aquesta propost que té a veure amb l’ús de les noves tecnologies per part dels alumnes de cicle infantil. Seria interessant en aquest sentit veure quin és l’ús, o l’abús, o fins i tot les conseqüències que pot tenir el fer servir aquestes tecnologies en una edat tan petita. Això ho podríem compartir amb altres centres escolars i, agafant de la mà aquesta idea, podríem fer una empenta des de l’Ajuntament per tal de conscienciar”.