Comissions Obreres
Badia, acompanyada de Tort i dels responsables de CCOO, davant el local gavanenc del sindicat

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha visitat aquest migdia la seu que el sindicat Comissions Obreres (CCOO) té al carrer Sarrià de Gavà. L’objectiu era conèixer personalment les millores de condicionament i de reforma estètica que s’han escomès en aquest local. El sindicat, que té més de 2.000 afiliats a la zona delta sud del Llobregat (Gavà, Viladecans i Castelldefels), ofereix en aquest local gavanenc assessorament laboral i jurídic, sobre immigració, tràmits d’estrangeria, dones i també imparteix formació sindical adreçada a l’actiu sindical. El 2022, per exemple, gairebé 400 persones van fer assessorament laboral i jurídic, i des del 2021 s’han portat a terme aquí més de 230 consultes relacionades amb tràmits d’estrangeria.

Badia s’ha declarat “molt contenta” amb aquesta visita ja que “ha estat una reunió molt fructífera per conèixer el passat i afrontar el futur del sindicalisme a la nostra ciutat”. També ha afegit que “aquesta rehabilitació que han fet, tant de la façana com d’alguns punts de l’interior del local, els ajudarà a poder desenvolupar la seva feina d’una manera més productiva”.

L’alcaldessa ha recordat que “el camí de Comissions Obreres a Gavà té una àmplia història des de Roca i altres empreses que, tradicionalment, han tingut uns grans moviments sindicals i han lluitat per la defensa dels drets laborals, que és molt important i s’ha de posar de relleu”.

L’alcaldessa, però, no s’ha quedat només en el passat i ha destacat que “de cara al futur tenen una tasca molt marcada amb una planificació que passa sobretot per la formació, i en aquest sentit volem posar a la seva disposició alguns equipaments que tenim a la ciutat, com el Centre de Serveis a l’Empresa, per si necessiten fer actes amb molts assistents. La idea és trobar en el futur sinèrgies entre l’administració pública i Comissions Obreres”.

Josep Maria Romero, secretari general de CCOO al Baix Llobregat, ha destacat que “un dels nostres objectius es millorar i dinamitzar els quatre locals del Baix Llobregat, i ara tocava el de Gavà. Volem millorar la nostra presència a la ciutat i a tota la zona delta del Baix Llobregat, perquè tenim una notable presència a moltes empreses, participem habitualment a la concertació social existent i volem ampliar el catàleg de serveis que oferim a les persones treballadores”.

Aquesta ampliació passaria, segons fonts del sindicat, per “activar un espai d’assessorament, informació i suport, obert i gratuït i adreçat a la ciutadania en general i a persones amb risc de vulnerabilitat socioeconòmica per poder completar de forma autònoma tràmits i sol·licituds de prestacions telemàtiques com ara el Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE), el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), l’Ingrés Mínim Vital (IMV), o la Renda Garantida de Ciutadania (RGC)”. En aquest nou espai també s’ajudaria als interessats a realitzar tràmits relacionats amb temes com ajuts socials d’habitatge i beques o altres tràmits escolars, i també s’organitzarien cursos i tallers per “mitigar la bretxa digital creixent a la nostra societat”.

Badia ha estat acompanyada en aquesta visita pel tinent d’alcaldessa de Serveis Centrals Jordi Tort.