La Casa de les Famílies
Un moment de la visita d'aquest matí

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, s’ha atansat aquest matí fins a La Casa de les Famílies per fer “una visita deguda i obligada, perquè en aquest edifici s’estan oferint molts serveis sobretot d’educació d’adults, i crec que és un equipament molt necessari a la nostra ciutat perquè s’està desenvolupant una activitat que dona cabuda a gent molt diversa de moltes edats”.

La Casa de les Famílies és un equipament de titularitat municipal que està cedit a la Generalitat de Catalunya, que hi té destinat allà el Centre de Formació d’Adults (CFA) de Gavà. L’alcaldessa ha destacat la importància dels cursos que s’imparteixen, com per exemple els d’informàtica o idiomes, el que “els ofereix la possibilitat a aquestes persones de treure títols que necessiten”. D’altra banda, alguns d’aquests cursos també serveixen per tal que “els nouvinguts aprenguin idiomes, sobretot castellà i català, i que són cursos que necessiten per fer l’arrelament a la ciutat”.

Un aspecte molt important de l’edifici que acull La Casa de les Famílies és que “no està acabat, té una ocupació limitada i hi ha molts metres, potser 2.000 ó 3.000 metres quadrats, que encara s’han d’aprofitar i als quals se’ls pot treure molt servei per la nostra ciutat”. Com que l’equipament “està enfocat a temes educatius, probablement podria donar cabuda a altres activitats, reglades o extraescolars, el que necessàriament ha de passar per una redistribució d’espais”.

Precisament en aquest punt és on Badia vol posar l’accent, en la remodelació d’aquest espai que, després de tenir diversos usos (històricament havia estat la seu del col·legi Sagrada Família i, durant un curt període de temps, també del Santo Ángel), va ser adquirit per l’Ajuntament de Gavà i posat a disposició de la ciutadania a finals de l’any 2011. Segons destaca l’alcaldessa, “la finalitat que perseguim quan arreglem equipaments com aquest és la de poder donar cabuda a tots els serveis de la ciutat que moltes vegades estan reaprofitant espais que no són del tot adequats”. Per tant, “aquesta visita ha estat molt positiva per veure totes les possibilitats de l’edifici, la inversió que s’ha de fer, que no és poca, i que ens dona un espai de visió a curt i mig termini, no a llarg termini, per poder fer reformes molt interessants”.