nova llei
Badia creu que “cal posar en valor la nova llei de l’habitatge”

Gemma Badia, candidata a l’alcaldia de Gavà pel Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), ha defensat aquest matí la nova llei d’habitatge que va aprovar ahir el Congrés dels Diputats. Segons assegura Badia, “cal posar en valor aquesta nova llei, és molt interessant posar de relleu quines són les fites que s’han aconseguit arran d’aquesta llei”.

Per exemple, la candidata socialista destaca que “s’aconsegueix definir bé, i amb bons criteris, quines són les zones tensionades, i per tant en aquestes zones aconseguim que es reguli l’augment del preu dels lloguers i també certs aspectes que tenen a veure amb l’adquisició o amb l’IPC anual”.

Badia recorda que “la joventut necessita poder tenir accés a l’habitatge”, i creu que amb aquesta llei “podem aconseguir que els habitatges estiguin a l’abast de les persones més vulnerables”. Per tot això, Badia vol “felicitar a la ministra Raquel Sánchez, que ha aconseguit fer una política a nivell estatal que permet que tots aquests avantatges siguin per a tota la societat, i això és fruit de que  tenia molt clar quins eren els casos i quina era la situació de zones tensionades en l’habitatge”.

Per últim, la candidata socialista fa “una crida al govern de la Generalitat de Catalunya, i en concret al partit d’Esquerra Republicana de Catalunya, per tal que es sumi a aquestes polítiques d’habitatge, que es sumi a poder aplicar-les i que deixi de banda qualsevol tipus de partidisme, que es posi a ajudar a la nostra societat aprofitant tant els finançaments que ara també ens ofereix l’estat com aquesta gran borsa d’habitatges de la Sareb que sempre ens ajuda i ens beneficia”.