L'alcaldessa i l'inspector en cap de la Policia Municipal amb els i les agents que van rebre reconeixement
L'alcaldessa i l'inspector en cap de la Policia Municipal amb els i les agents que van rebre reconeixement

La Sala de Plens de l’Ajuntament de Gavà va acollir, ahir a la tarda, l’acte de commemoració de Sant Miquel, Patró de la Policia Municipal durant el qual es va reconèixer la tasca dels i les agents municipals. En el decurs de l’acte es va projectar un vídeo que recollia la tasca del cos policial i es van lliurar diplomes de felicitacions i agraïments per reconèixer els mèrits col·lectius i individuals, assolits pels agents, entre ells detenir delinqüents, col·laborar amb el desallotjament d’un edifici incendiat o salvar la vida d’una dona. També es van premiar a persones i col·lectius externes al cos, entre elles als mitjans de comunicació municipal.

L’inspector en cap de la Policia Municipal, Pere Rivas, va assegurar que la complexitat del context social i polític actual així com del “territori privilegiat que és Gavà” obliga a la Policia Municipal “a donar resposta a diferents temàtiques de tot tipus i a treballar de manera transversal on el policia de proximitat ha de ser la cara visible de la institució. Amb tot això estem obligats a ser una organització, la policial, dinàmica, coneixedora del context social i amb un gran poder d’adaptabilitat”. Una transversalitat que, va continuar dient el cap de la Policia Municipal “ha d’estar present en la coordinació amb la resta de cossos de seguretat i emergències que treballen en el territori “.

El cap de la Policia també va remarcar que “s’ha de tenir una mirada cap al futur” i “adequar la policia municipal de Gavà a les demandes actuals. S’han de simplificar sistemes de treball, s’ha d’actualitzar la seva estructura i modernitzar els mitjans disponibles”. Va donar a conèixer la feina que s’estan dut a terme, entre ella la incorporació d’onze agents fa uns mesos i va avançar el que va denominar “com a gran projecte” el de videovigilància a la població de Gavà. “Hem d’estar preparats pels nous reptes fem èmfasi en el servei a la ciutadania, l’atenció a les víctimes i les persones més vulnerables”.

En la seva intervenció l’alcaldessa, Gemma Badia, va assegurar sentir-se “molt orgullosa de la Policia Municipal de Gavà perquè soc molt conscient de tota la feina que feu” i va destacar “ la capacitat que teniu per coordinar-vos amb altres cossos. Treballem d’una manera molt coordinada i és molt important perquè reverteix en la percepció de seguretat que te la ciutadania”.

Per a l’alcaldessa “hi ha tres paraules claus en la tasca de la policia: orgull, exigència i respecte. Aquest tres pilars son fonamentals”. I va anunciar que des de l’Ajuntament es continuarà treballant “ perquè tingueu molts més mitjans que ens fan falta. Aquest mitjans passaran per les càmeres de seguretat com deia l’inspector, per sistemes informàtics que faran mes fàcil el treball i alguna altre que tenim al calaix que expilarem aviat. I també perquè pugueu tenir els mitjans per poder desenvolupar la vostra feina amb total seguretat perquè la vostra seguretat és la nostra”.

L’alcaldessa, com també va fer l’inspector en cap van donar “les gracies no només als premiats, sinó a tots i totes els integrants de la Policia Municipal de Gavà”.

Durant l’acte també es van atorgar les Targetes d’Identificació Personal honorífiques als agents i comandaments jubilats, acompanyades d’un diploma de reconeixement a la dedicació i professionalitat durant els anys de servei.

La celebració del patró va finalitzar amb l’actuació musical del trio Laly Rodríguez, Juanan i Sara i la tradicional foto de família.