Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, ha visitat aquest matí The British College of Gavà. Aquest centre educatiu porta set anys a la nostra ciutat apostant per una educació basada en el sistema educatiu anglès i, per descomptat, impartida en llengua anglesa com a idioma vehicular.
Badia ha destacat que “és molt interessant tenir aquesta oferta escolar internacional a Gavà, ja que el que fa és sumar a tota l’oferta d’escoles públiques, privades i concertades”.
Badia s’ha mostrat, doncs, “contenta de poder disposar a Gavà d’aquest tipus d’equipament”, i ha volgut posar de manifest que “el que més m’interessa com alcaldessa és sobretot que hagi una interacció entre la ciutat i tots els tipus d’educació que hi hagi a dins de la ciutat. És a dir, s’han de teixir canals de comunicació entre les entitats, el sistema educatiu, i l’administració pública, per tal de treure el màxim profit de tots els avantatges de cadascú dels perfils”. Això, segons l’alcaldessa, implica “col·laboracions mútues entre administració, escoles públiques perquè no, escoles concertades, i escoles privades també, i d’aquí treure el millor de cadascú i poder oferir serveis a la ciutadania. És important aprofitar tots els perfils”.
Simon Mower, director de The British College of Gavà, ha destacat de la seva banda que “per nosaltres és absolutament crucial mantenir el contacte amb l’administració pública perquè som una comunitat educativa, la majoria de les nostres famílies són de Gavà, i la nostra relació amb l’ajuntament és absolutament vital. Així doncs, és essencial que tinguem una forta relació, que hem mantingut sempre i que esperem que continuï sent així”.
Aquest és el tercer any que Mower està dirigint l’escola, suficients però per fer-ne una valoració molt positiva de l’entorn gavanenc on s’ubica: “Crec que la gent ha experimentat com s’ha transformat tot aquest campus, moltes persones ens recorden que això era un hotel i ara estem encantats d’haver-ho convertit en una escola internacional. Crec que la zona sencera on estem s’ha beneficiat, i treballem molt dur per tal que els nostres estudiants puguin millorar en tots els aspectes que puguem de l’àrea on som”.
En el decurs de la visita, els responsables del centre han informat a l’alcaldessa de que han acollit a infants ucraïnesos. Aquesta és una dada “molt interessant, ja que molts d’aquests infants no parlen ni espanyol ni català, com a molt anglès, rus o ucraïnès. L’escola ha contractat a professors d’ucraïnès, i ja en tenen de russos, i això demostra una voluntat de l’escola d’obrir-se a una situació de crisis acollint a infants que aquí a dins viuen una convivència molt bona i que, a més, reben un important ajut formatiu per més o menys normalitzar una situació que no és gens normal i que ens preocupa moltíssim”.
