Vibia
Llonch i Badia, en un moment de la visita al showroom de Vibia

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, ha visitat aquest matí l’empresa Vibia Lightning, ubicada en el Polígon Industrial La Post de la nostra ciutat. Vibia és una empresa catalana però d’escala global que es dedica a crear productes d’il·luminació interior i exterior i que és relativament jove (va iniciar la seva activitat l’any 2014). Ocupa una nau d’11.000 metres quadrats de planta (i 15.000 metres quadrats útils) a on antigament hi havia l’empresa Hules, molt a prop de l’estació de Renfe, a la qual es van traslladar l’any 2019 des de la seva primera seu al Prat de Llobregat.

Badia ha posat en valor que els sistemes d’il·luminació que produeix Vibia estan molt marcats “per la tecnologia, el disseny, i sobretot per l’adaptació a les noves tecnologies en il·luminació, tot això marcat per una excel·lència en la qualitat final del producte”. L’alcaldessa ha destacat, tanmateix, que “l’ambient que es respira a l’empresa ja deixa veure que s’afavoreix molt el treball horitzontal”.

Badia destaca que l’activitat que realitza Vibia “és molt interessant per la nostra ciutat” i a més “és una activitat que està creixent perquè cada vegada tenen una cartera de clients més gran”. Així que, per tot plegat, l’alcaldessa s’ha mostrat “molt contenta i orgullosa de poder tenir a Gavà aquest tipus d’empresa que es basa en la tecnologia, en el coneixement, i que té cura de la millora del seu producte d’una manera molt sensible”.

L’alcaldessa ha pogut gaudir d’un extens recorregut per l’impressionant showroom que Vibia té allotjat en aquesta seu gavanenca. Pere Llonch, CEO de Vibia, ha estat l’encarregat de dirigir aquest recorregut juntament amb altres membres de la direcció de l’empresa. Llonch s’ha mostrat molt content amb la visita de Badia: “Ens ha encantat poder transmetre a l’alcaldessa el que fem aquí, que és crear productes d’il·luminació per vendre’ls arreu del món, i ens hem entès molt bé amb ella gràcies també a tota la seva sensibilitat per la nostra activitat, pel disseny dels nostres productes i per les coses ben fetes”.

Llonch creu que aquest tipus de contactes entre l’empresa privada i les institucions públiques “són fonamentals perquè, al final, entre tots hem d’aconseguir que l’activitat econòmica es porti a terme de manera sostenible quant al medi ambient i a les coses que creem, però també respecte a com s’integra a la resta de l’espai social”. Llonch creu que aquesta responsabilitat social “ens obliga a tots a assolir la màxima col·laboració possible pensant en el futur, i ens demana també mirar com en un espai tan clau com Gavà podem aconseguir que empreses com la nostra, de transcendència mundial, puguin desenvolupar-se i integrar-se en el teixit econòmic local”.

El trasllat del Prat a Gavà ja fa cinc anys que es va produir i, de moment, el balanç és força positiu segons ens confessa Llonch. El principal responsable de Vibia destaca que a Gavà “vam trobar aquesta àrea que és ideal per desenvolupar activitats com la nostra, que demana molt espai, i que a la vegada és un entorn de qualitat tant constructiva com arquitectònica”. Evidentment, en la decisió de venir a Gavà també va ser clau “la logística del lloc, amb una proximitat a l’aeroport que és fonamental i una connexió tant per cotxe com per tren des de totes les àrees de l’entorn, inclosa la ciutat de Barcelona”.

La seu de Vibia dona feina a unes 160 persones i, en total, repartits per tot el món aporta prop de 200 llocs de treballs directes. En el seu catàleg disposen d’unes 14.000 referències distintes.