Gemma Badia visita el Sagrat Cor
Gemma Badia visita el Sagrat Cor

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha visitat aquest matí el col·legi Sagrat Cor per conèixer de primera mà el projecte educatiu del centre, les instal·lacions i l’equip docent. El centre en aquests moments compta amb 269 alumnes, dels quals 46 estan a Infantil, 134 a Primària i 89 a Secundària estrena direcció. Es tracta de Laura Guilera, l’antiga cap d’estudis, substituint Juan Ruiz, que s’ha jubilat.

Guilera precisa que “entre les novetats del nou curs hi ha la major inversió per ampliar les aules d’infantil, així s’ha creat l’Espai Aprenentatge fent més gran una aula de P4 i incorporant zones més modernes per a material d’estudi i joc. A la vegada, seguim apostant per l’ensenyament de llengües estrangeres i estem impartint el 50% de les classes en anglès. També seguim treballant en la introducció de noves tecnologies i prestant cura a l’atenció a la diversitat i l’orientació tutorial, vocacional i professional”.

Nova aula “Espai Aprenentatge”
Un grup d’infants de P4 han fet un obsequi a l’Alcaldessa

El centre empra mètodes d’ensenyament actius i creatius adaptats a les exigències de les noves tecnologies i el seu sistema pedagògic té present les característiques individuals de cada infant per adaptar el ritme d’aprenentatge a les capacitats i coneixements previs de cadascun.

Badia ha assegurat sentir-se “gratament sorpresa pel seu projecte pedagògic on treballen l’aprenentatge de l’anglès des de ben petits i s’ha mostrat “esperançada per tal que, “de cara al curs vinent ja puguem recuperar la normalitat després que la pandèmia hagi afectat el funcionament de tots el centres, i el Sagrat Cor no n’ha estat l’excepció”.

Dues estudiants mostren la seva revista a Badia

Un altre projecte que es porta terme des de fa molts cursos és el diari “El Jovent” que elaboren els propis alumnes treballant així les tècniques d’expressió i el gèneres propis del periodisme. Justament, i aprofitant la visita de l’alcaldessa, dues de les estudiants que participen en el projecte li han fet una entrevista a Badia i tot seguit li han traslladat alguns suggeriments dels joves, com la creació d’espais d’oci o la construcció d’una piscina d’estiu descoberta.

Per a Badia aquest feedback ha resultat “molt interessant i “més enllà de prendre bona nota els he planejat el repte que siguin ells mateixos els qui facin les propostes de millora”.