Marva
Un dels dissenys fets per Gemma Gómez Venti

Gemma Gómez Venti. Aquest és el nom d’una gavanenca que, després de gairebé 20 anys treballant al Port de Barcelona, va decidir fer un gir brusc a la seva vida: “La inquietud per dissenyar joies la he tingut sempre, jo portava 19 anys treballant amb els estibadors del Port i va arribar un moment en el que necessitava fer un canvi de vida. Portava molt de temps allà, eren molts quilòmetres de cotxe cada dia, i havia de fer un gir a la meva vida”.

L’any 2020 va deixar la seva feina al Port i va començar a treballar en el projecte que, l’any 2021, veuria la llum sota el nom de Marva. La pàgina web i les xarxes socials porten 8 mesos en actiu, i allà es pot trobat tot el catàleg de peces de joieria que dissenya i fabrica Gemma: arracades, anells, collars, i polseres per a dona, i polseres per a homes. Marva s’encarrega de tot el procés de la venda, des del disseny i la creació fins a l’enviament al client.

El procés de disseny “en realitat són tot proves, depenent del moment d’inspiració agafes un paper i et poses a dibuixar. La inspiració pot venir de moltes coses, pots estar llegint un llibre i que et vingui una idea, o estant al teu jardí. Jo sempre vaig amb paper i bolígraf a sobre, per si de cas, i de fet visc en un entorn de naturalesa, i això també inspira molt”.

Les joies que fabrica Gemma estan fetes de materials diversos: “He treballat amb molts materials, depenent del tipus de joia he treballat amb alumini, amb acer inoxidable, o amb cuir, per exemple”. En quant a la possibilitat de fer còpies del mateix disseny, Marga ens explica que “hi ha dissenys que ja els creo com a únics, mentre que altres no. De vegades també pot passar que una idea que tens al cap no funcioni quan la intentes passar a paper”.

Gemma defineix l’estil de les seves peces com a “minimalista, ja que no m’agrada allò recargolat ni rococó, és un estil actual i elegant que és adient tant per al dia com per a la nit”. Els preus de venda de Marva no superen en cap cas els 22 euros, tal i com es pot comprovar en els filtres de la pàgina web. Són preus ajustats, i això té un motiu ben clar: “Veig coses similars a les que faig jo en altres pàgines i al·lucino dels preus que posa la gent, crec que és un abús. Nosaltres estem començant, el primer que hem de fer és crear una marca, i per aconseguir això hem d’ajustar molt els preus”.

I en això està Gemma. El projecte està arrencant i, de moment, la major part de les vendes “arriben de la pàgina web però de gent coneguda. Costa molt posicionar-se i aixecar una pàgina web, representa molt esforç i moltes hores de dedicació”. Tot i això, Gemma té molt clar que el que no li falta és “il·lusió i ganes de tirar-ho endavant, i treballar per a un mateix també és molt important”.

El futur més proper de Marva passa per una col·lecció de bosses que veurà la llum en un termini aproximat d’un mes. Li desitgem tota la sort del món.

Marva
Gemma Gómez, al seu estudi