GFS
El Club GFS, subcampiones de la Lliga Nacional a Primera Divisió (Foto: cortesia Aleix Julià)

El Club Esportiu Gavà Freestyle (GFS) ha aconseguit el subcampionat de la Primera Divisió de la Lliga Nacional en la categoria femenina. L’equip va aconseguir el títol en la segona etapa de la lliga que es va celebrar a Valladolid els passats 22 i 23 de maig. L’equip gavanenc estava format per les patinadores Noe Etcheto, Beth Grañén, Nadia Vivar, Lydia Latre y Judith Peñas. Les modalitats en les que van competir són Speed Slalom, Free Jump, Slides, i Classic.

En les proves, que es van desenvolupar al llarg dels dos dies, les gavanenques van aconseguir en tot moment mantenir la segona plaça del campionat bloquejant sempre a les terceres classificades, el club Zlalom. Però els 15 punts de desavantatge respecte a les líders, les Rolling Lemmons, amb els que va començar aquesta segona fase finalment es van revelar infranquejables degut a diversos errors que van cometre les gavanenques i que finalment les van deixar en una, d’altra banda, molt meritòria segona posició del campionat.

Aleix Julià, president del GFS, ha valorat positivament aquest subcampionat: “Ens fa una miqueta de ràbia perquè l’any passat sí que vam guanyar la lliga, però tenint en compte que aquest ha estat un any complicat, i que no hem pogut tenir continuïtat a causa de la pandèmia perquè vam començar a entrenar al setembre i després vam haver d’aturar totes les activitats esportives, tot això ens ha dificultat una mica estar al màxim nivell, però la veritat és que estem molt contents amb el resultat tenint en ment l’any que hem tingut i l’actuació que han fet les noies”.

Respecte a les errades i al que ha de millorar l’equip, Julià confessa que “en les proves de Free Jump i Speed Slalom no som suficientment forts però és un problema d’entrenament insuficient, així que crec que aquest any el que hauríem de fer és potenciar aquestes proves per intentar ser més competitives en elles. Vam millorar en aquestes proves però vam millorar tard, en la segona fase, si haguéssim millorat abans el resultat hauria estat diferent”.

El proper repte del GFS és el Campionat d’Espanya, que es celebrarà el proper mes de juliol a Ciudad Real. Les expectatives aquí són bones perquè “a aquestes alçades de la temporada ja tenim tot una mica més rodat i anem molt més preparats del que vam anar a la Lliga Nacional”.

GFS