gimnasos
Els gimnasos volen tornar a obrir (Foto: Facebook Snap Fitness Gavà)

Els gimnasos són uns dels establiments que estan sent més afectats pel tancament de l’activitat econòmica a Catalunya a causa de la pandèmia del coronavirus. El sector recorda que només el 0,28% dels brots a Espanya tenen el seu origen en les activitats esportives, i de fet la Unió de Federacions Esportives de Catalunya ha interposat un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per demanar la suspensió cautelar d’aquesta aturada de l’activitat esportiva i el tancament dels centres.

Sergio Azlor, responsable del gimnàs gavanenc Snap Fitness, no por ser més clar: “Estem enfadats, frustrats i també impacients a veure què passa en els propers dies. Des del primer dies vam ser els més estrictes a l’hora d’aplicar les mesures que ens imposaven, i s’ha demostrat que no hi ha gairebé brots als gimnasos, així que exigim tornar a obrir amb les mateixes mesures o si cal amb mesures més estrictes”.

És més: el sector defensa que ells precisament no són el problema sinó que formen part de la solució ja que “prediquem esport i prediquem salut, al final un usuari nostre amb un bon sistema immunològic és més difícil que acabi hospitalitzat. I com que del que es tracta és d’alliberar pressió assistencial als hospitals, entenem que quants més catalans sans els hospitals estaran menys plens”. Azlor es lamenta de que “per desgràcia mai se’ns ha considerat centres de salut, per aquest país som oci, però ara més que mai crec que és important que tant govern com usuaris ens considerin essencials”.

Els gimnasos s’han vist abocat a situacions realment crítiques ja que “un 20% dels clubs a Catalunya hauran de tancar a les pròximes setmanes o mesos, aquesta és una situació que tensa molt a la tresoreria dels nostres centres”.

Representants del sector es van manifestar fa uns dies i es van reunir amb la Consellera de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Budó: “El missatge va ser el de sempre, que moltes gràcies pel sacrifici que fa el sector i que hem de seguir a l’espera”. Respecte a ajuts concrets al sector, Azlor explica que aquests ajuts s’han demanat però “per ara hi ha una única ajuda de 10 milions a tot el sector però aquí entren tots els àmbits esportius, així que el que acabi rebent cada establiment serà res i menys, és a dir, que en realitat no hi ha ajudes concretes”.