murs-lliures-raquel-sanchez

murs-lliures-raquel-sanchez

Sánchez, davant del grafit en construcció

Murs lliures: espais per als grafits a Gavà

Prop d’una 20 de joves participen avui en una activitat d’art urbà i cultura emmarcada dins de les festes de Sant Nicasi

Aquest matí ha quedat oficialment inaugurat el primer espai a Gavà de la iniciativa “Murs Lliures”. Es tracta d’una paret ubicada en un dels dos extrems del passeig Maragall (el que fa costat al col·legi Immaculada Concepció) on prop d’una vintena de joves han confeccionat un grafit. Es tracta d’una activitat de cultura i art urbà que s’emmarca dins de la programació de la festa major d’hivern de Sant Nicasi i que ha inclòs també exhibicions de ball i un taller de pintura amb aerosols en el qual es podia participar tothom que ho desitgés.


L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’hi ha atansat aquest matí fins aquest espai i ha comentat que aquesta és “una activitat nova que fem aquestes festes amb els joves de Gavà dinamitzats per la Casa Gran”, i ha destacat que del que es tracta a l’hora d’organitzar aquesta activitat és de que “aquesta nova disciplina de l’art que és l’art urbà, i amb la qual se senten identificats els més joves de la nostra ciutat, pugui tenir també un espai en el qual ells puguin expressar i desenvolupar aquesta manera seva d’entendre l’art, i que al mateix temps pugui conviure amb la vida que tenim a la ciutat”.


Al llarg de tot el matí han estat molt els curiosos que s’hi han apropat a veure com els joves anaven construint aquest primer grafit en la paret que ha cedir l’Ajuntament de Gavà. A molts els xocava aquest tipus d’art, però Sánchez ho te molt clar al respecte: “ens hem d’acostumar a assimilar que hi ha altres disciplines artístiques, molt sovint associades a la gent jove, i estic segura que quedarà un mur fantàstic que a més és lliure, és a dir, que pot variar i els artistes el poden modificar, així que ens haurem d’acostumar a veure aquest mur en moviment”.


Un dels il·lustradors que ha pres part en aquesta acció, Raúl Grabau, s’ha mostrat molt il·lusionat amb aquesta primera proposta de l’Ajuntament i ha destacat que “tant de bo aquest mur sigui el primer de molts ja que amb un mur és molt poc per totes les persones que hi ha actives a Gavà amb ganes d’expressar les seves inquietuds artístiques”. Grabau destaca que “sempre és interesant trobar ajudes i recolzament per part dels ajuntaments per poder treballar en aquest tipus de projecte”.