Gran ambient a la Festa de la Música 2023
Gran ambient a la Festa de la Música 2023

Músics de totes les edats i grups d’estils ben diferents van desfilar aquest dissabte per l’escenari de la Torre Lluc per participar en la Festa de la Música, un esdeveniment organitzat, un any més, pels Amics de la Música de Gavà per commemorar el Dia Internacional de la Música del 21 de juny i que, aquest 2023, ha sumat la seva edició número 28.

Adrià Perea, president d’Amics de la Música, ha destacat que l’objectiu d’aquesta iniciativa és “donar sortida a aquells músics que moltes vegades no tenen lloc on poder tocar, ja sigui perquè estudien de manera autodidacta o per qualsevol altre motiu. Al final el que volem és obrir la música a la ciutadania, i a través d’aquest acte, en el que tothom pot participar sense cap mena de restricció ni prova d’accés, volem que la gent pugui gaudir d’estar a sobre d’un escenari, durant el poc temps que podem oferir, en un ambient similar al del món professional”.

La jornada va comptar amb una trentena de participants amb actuacions d’uns 15 minuts aproximadament amb estils que passaven pel clàssic, el modern, el tradicional o el rap. Segons Perea, “hem tingut de tot. Gent que directament no estudia música i que ha après de manera autodidacta, hi gent més professional que ha acabat estudis i que toca. Hem comptat amb gent gran, alumnes d’escoles de música, i crec que això és el més maco d’aquest dia, que comparteixen un mateix escenari músics de perfils molt diferents”.

Entre els estils majoritaris en aquesta iniciativa hi ha “la música clàssica i les corals, tot i que ha pujat molt la música moderna, mentre que en menor mesura hem tingut rap i música popular”.