Gavà ha celebrat aquest dissabte el III Tast de Calçots, una festa per poder posar en valor, no només el calçot que es conrea als nostres camps, sinó la resta d’hortalisses de Km0 del Parc Agrari que, tothom qui ho va voler, va poder adquirir. La Cooperativa Agropecuària, que era part organitzadora d’aquest esdeveniment, manifestava, de veu del seu president, Josep Pañella, que “el conreu de calçots als nostres camps sovinteja cada vegada més” i que “aquesta temporada n’hem comptabilitzat fins a 2 milions d’unitats, la qual és poc cosa, i demostra que es tracta d’un producte important i amb molt bona acceptació per part del consumidor”.

La restauració local ha estat, novament, un dels eixos vertebradors d’aquesta activitat oferint tapes elaborades amb el calçot com a producte protagonista. Concretament hi han participat 8 establiments: L’Ermita de Bruguers, amb un caneló farcit de calçot i pota blava; Mundo Casero, amb un a focaccia de pagès; l’Anhel, amb un arròs amb calçot de Gavà; El Major 36, amb un caneló de calçot amb albergínia; el Far de l’Illa, amb unes crestes de calçot i la Miss en place amb un bunyol amb base de calçot. Enguany, l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) ha dinamitzat aquesta oferta amb l’objectiu de “transmetre la importància dels productes de proximitat del Parc Agrari i la voluntat que estiguin entre els més valorats del país”.

Finalment, el Mercat del Centre s’ha implicat amb el sorteig de paneres entre tots els seus clients.

L’alcaldessa de Gavà Raquel Sánchez, qui també ha gaudit de la festa assegurava que “és tota una satisfacció veure que un esdeveniment sorgit fa tant poc temps, i de manera un tant espontània, s’hagi consolidat perquè contribueix a fer ciutat i a dinamitzar diferents sectors que són importants per a nosaltres, com el de la restauració i els mercats”. Per a Sánchez “és essencial treballar per posar en valor el Parc Agrari amb els seus productes de qualitat i proximitat”

QuintoTapa Calçots de Gavà

A més, entre els dies 21 de febrer i 10 de març, el QuintoTapa Calçots de Gavà serà el protagonista de la restauració gavanenca, amb més de 20 bars i restaurants de la ciutat que han acceptat el repte de sorprendre amb creacions basades en els Calçots de Gavà. La ruta gastronòmica de tapes dona protagonisme a la pagesia, representada a la ciutat per la Cooperativa Agropecuària de Gavà.

Durant la ruta es podrà assaborir la tapa Km0 (3,5 €) i la tapa de la casa (3 €) amb un Quinto San Miguel ECO, un refresc o una aigua. La ruta de Tapes de Tast de Calçots és ple de bona gastronomia i de premis! El premi “Tapaport Or” consisteix en un xec regal de 300€, el premi “Tapaport Argent” consisteix en un xec regal de 100€ i el premi “Instagram” consisteix en un xec regal de 60€ a la millor fotografia penjada a la xarxa social. Tots els xecs regals es podran utilitzar als establiments de restauració participants en l’edició d’aquesta ruta gastronòmica de 2019.