Gran ambient a la V Festa del cava
Gran ambient a la V Festa del cava .

Cellers La Vinya va organitzar, divendres a la tarda, la V Festa del Cava enmig d’un gran ambient. La mostra ideada per Jordi Vidal al 2013, pretén segons explica ell mateix, “difondre el coneixement dels nostres caves entre la població”.

Vidal explica que “la gent cada vegada aprecia i coneix més el caves” i “el seu interès ha anat creixent mes enllà de celebracions especials i revetlles” i assenyala que, “a l’actualitat els caves rosat estan de moda, en bona part perquè la seva qualitat ha millorat amb la utilització de varietats de cava brut i brut nature”.

L’activitat va tenir lloc a L’illa del Centre, just davant de la botiga ubicada a la plaça de la Pagesia, entre els carrers Sant Isidre i Sant Nicasi, i hi van participar un total de 13 cellers: A. Verge Capafons, Alsina & Sardà, Codorniu, Colomer Costa, Duc de Foix, Freixenet, Parxet, Loxarel, Mas Tinell, Naveran, Sogas Mascaró, Sumarroca i Pinord. Entre tots van presentar una quarantena de referències.

Durant la festa també es van servir degustacions.

La Vinya va servir prop de 3000 copes i també es van assaborir diferents opcions gastronòmiques amb la participació de la formatgeria La Berciana-Pajariel, Patates Alfonso Torres, Righetti Forners i alguns establiments de l’Agrupació de Restauradors, entitat que, segons Vidal, “s’ha bolcat amb el projecte i volien venir quasi tots, però l’espai era limitat i no ha estat possible”