Els Castellers de Gavà aprofiten la Festa Major per carregar castells
Els Castellers de Gavà aprofiten la Festa Major per carregar castells

El Castellers de Gavà tampoc han volgut perdre’s la Festa Major de Gavà i aquest migdia han celebrat la seva tradicional Diada Castellera a la plaça de Josep Tarradellas. Aquest matí s’hi han aplegat uns 100 castellers que han comptat amb la col·laboració de dues colles convidades: els Matossers de Molins de Rei i els Passadors de Sant Adrià de Besòs. Neus Pino, cap de colla dels Castellers de Gavà, ens explicava abans de l’actuació que la seva intenció era que la colla “fes el 4 de sis amb agulla, el 3 de 6, i el 4 de 6”.

Pino ha destacat que aquestes castells estan bastant assajats però que “avui estrenem dosos noves, que són nenes més joves, i també tenim acotxador i enxaneta nova, i arrisquem una miqueta, si no fem castells més grans no és perquè no es pugui sinó que és perquè volem estrenar gent que ve als assajos i que volem que tinguin la seva recompensa”.

Pino recorda que “Gavà és una ciutat de més de 50.000 persones i crec que no ens coneixen ni la meitat de la població, així que aquest dia és molt important per nosaltres perquè és una manera de sortir i que ens vegin”. La cap de colla fa una crida per tal que la gent s’hi apunti a la colla de castellers de Gavà: “no sé com fer perquè la gent vingui perquè realment l’ambient i el que comuniquem és molt més que només els castells, és amor, és un valor, és un sentiment que no es pot explicar fins que no ho fas”.

L’actuació ha estat seguida per dotzenes de ciutadans entre els quals no hi ha faltat l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que ha anat acompanyada del tinent d’alcalde de Benestar i Acció Social, Miquel Àngel Díaz.