Gran èxit de participació al Flea Market del dia 28
Gran èxit de participació al Flea Market del dia 28

Gavà va celebrar dissabte, amb una molt bona acollida, una nova edició del Flea Market un mercat amb 150 parades, que es van instal·lar al llarg de la Rambla de Maria Casas i a al Torre Lluc on es podien trobar articles de segona mà o fets amb materials reutilitzats, com ara roba, joguines, vinils o mobiliari de fusta.

La iniciativa, que es va allargar durant tot tenia per objectiu  generar un espai on els veïns i veïnes podien vendre el que no necessiten, treure’s un extra econòmic i, alhora, fomentar el consum circular i sostenible, generant així una major consciència en la població sobre la despesa excessiva i el consum exagerat que tantes conseqüències negatives té per al nostre planeta.

El Flea Market també va acollir l’espai R-LLLIBRES on poder o endur-se llibres i allargar la seva vida útil i el TÈXTIL, on es va fer el lliurament d’un kit de costura i informació del servei.

Durant la jornada, que va estar amenitzat per Music&Drinks”, amb DJ solar,  es van fer els tallers familiars de “Titelles i ninots de drap” i de “Bosses amb samarretes” on els participants van poder fer aquestes creacions emprant material en desús, com samarretes velles, mitjons vells desaparellats, cintes, botons, cordills i/o llanes i a les 12 hores va tenir lloc una desfilada de moda a càrrec de Solidança Roba Amiga, una passi de dissenys sostenible Circular Upcycling on es van presentar les noves peces de la marca que s’han creat amb la intenció de recuperar aquells residus tèxtils que no són aptes per a la reutilització, donant una nova vida a la roba amb la creació de noves peces de upcycling influïdes per les tendències actuals.

Des de Solidança Roba Amiga s’impulsa la inserció sociolaboral a través d’activitats enfocades a l’economia circular, fent de la marca Circular Upcycling una nova activitat per l’impuls de la moda sostenible i circular. Les desfilades s’han convertit en un esdeveniment clau per a la difusió d’aquestes col·leccions, així com per a donar visibilitat a la problemàtica de la indústria tèxtil i les possibles solucions. A més, en les desfilades que organitza l’entitat, les i els models són persones treballadores de Solidança motivades per aquesta activitat, promovent així la inclusió social de totes i tots i creant una relació amb les persones assistents al públic desfilant amb diferents estils, talles i identitats.

Aquestes peces es venen exclusivament a la botiga en línia de l’entitat www.circularsecondhand.org