El Gran Recapte serà aquest any virtual
El Gran Recapte serà aquest any virtual

El Gran Recapte és una campanya clau per als Bancs dels Aliments, perquè amb els gairebé 5 milions d’aliments recaptats a Catalunya es pot proveir a les entitats d’aliments bàsics com la llet, l’oli o les conserves per un període aproximat de 3 mesos

En un escenari d’incertesa, derivat de la pandèmia COVID 19, els Bancs dels Aliments es veuen obligats a haver de reinventar la campanya massiva de recollida d’aliments i convertir-la en una campanya virtual de donacions.

D’aquesta manera enguany la Fundació Banc dels aliments, promotora del Gran Recapte ha activat la campaña “GRAN RECAPTE 2020: La nova realitat és una nevera buida” en què després d’explicar que “La COVID ha deixat a milers de famílies en situació de precarietat alimentària i aquest any, no podem recollir aliments directament al supermercat” animen a fer aportacions econòmiques on line per “ajudar a contribuir a l’alimentació de 265.000 persones a Catalunya”

La 12a edició del Gran Recapte d’Aliments se celebrarà a finals del mes de novembre del 2020. Les dates previstes son del 16 al 21 de novembre als establiments i del 16 de novembre al 16 de desembre per al Gran Recapte on line.

Les donacions als establiments de les cadenes de supermercats seran també virtuals. El personal de botiga convidarà a la ciutadania a fer donacions a l’hora de pagar a caixa. Aquesta donació serà  a través d’un CODI GRAN RECAPTE amb els imports estipulats per cistella (1€ – 3€ – 5€ – 10€ – 20€ – 50€, o indefinit). Un cop finalitzat el Gran Recapte, els Bancs dels Aliments disposaran de l’import íntegre de les donacions per a poder adquirir aliments bàsics.

En eliminar la recollida física i la posterior classificació dels aliments, el voluntariat canvia el rol i es converteix en ambaixador dels Bancs dels Aliments. Ajudaran a difondre el nou model de Gran Recapte si la situació de la pandèmia ho permet, els dies 20 i 21 de novembre en els principals punts de recollida d’anys anteriors.

La Fundación Banc dels aliments, informa que “des de la irrupció del COVID19, els Bancs dels Aliments han hagut d’actuar amb celeritat per poder adaptar la seva operativa i donar resposta a una creixent demanda d’aliments per part de les entitats socials. Aquest increment ja supera el 40% respecte al mateix període de l’any passat.”