Grup Te@rte
Cartell de l'obra de teatre

La companyia de teatre amateur Grup Te@rte puja a l’escenari després de dos anys sense poder fer-ho a causa de la pandèmia. Bé, de fet serà la primera vegada que les quatre integrants del grup representin una obra sota el nom de Grup Te@arte, però això no significa que siguin unes nouvingudes: les quatre formaven part d’una de les companyies de teatre amateur amb més història de Castelldefels, Nou Horitzó, però tal i com ens expliquen Faty Palacios i Estela Quiñones, “un any abans de la pandèmia vam decidir separar-nos de la companyia per diversificar i fer altre tipus d’obres, sobretot enfocades més a la comèdia i al teatre modern i diferent”.

L’arribada de la pandèmia, però, va endarrerir-ho tot: “Portem dos anys assajant i per culpa de la pandèmia no hem pogut estrenar fins ara, fins i tot hem anat canviant d’obra i al final la que fem la hem assajat en un temps rècord de dos mesos, així que estem tenim moltes ganes de poder tornar a pujar a un escenari”.

Aquest tan desitjat comeback tindrà lloc el 30 d’abril per representar “Muertas de risa”, que és “una obra d’esquetxs en la que nosaltres dos fem diversos personatges. És la primera vegada que interpretem diversos personatges en la mateixa obra, i això és un repte molt important perquè canviar d’un personatge a un altre és complicat, com a repte és molt motivador”.

L’obra està dirigida per Carlos García Porcel, que ens aclareix que “és una adaptació d’un autor italià que ha escrit aquests esquetxs per parlar de la mort, tot i que s’afronta amb situacions molt absurdes i còmiques, així que l’obra és molt graciosa i divertida. El que plantegem són preguntes que ens fem tots sobre la mort, o sobre situacions que hem viscut al voltant del tema de la mort”.

L’obra original estava composada de 14 esquetxs que “hem reduït tant pel temps que es mantenen elles dues en escena com pel temps que hem tingut per assajar”, explica també el director.

Muntar l’obra en només dos mesos ha estat, segons García Porcel, “un repte molt divertit perquè teníem una gran motivació per fer-ho, i elles dues porten anys intentant treure endavant una obra i pujar a l’escenari, que al final és el que necessiten les actrius”.

El Grup Te@arte representarà “Muertas de risa” el 30 d’abril, a les 19:00 hores, a l’Espai Maragall. Les entrades es poden comprar de manera anticipada aquí a un preu de 6 euros.