coral vermell
GSSP demana a l’Ajuntament que defensi el coral vermell

Gavà, Sí Se Puede (GSSP) ha demanat a l’Ajuntament de Gavà que “doni més recolzament a les entitats ecologistes gavanenques que treballen per la preservació del coral vermell”, en paraules del portaveu adjunt de la formació, Juan Carlos Bondia.

El regidor ha explicat que “el Ministerio de Medio Ambiente, quan estava en mans del Partit Popular, va concedir 12 llicències de captura de coral vermell a tota la costa catalana, especialment a la zona de la Costa Brava i les Illes Medes”. Segons Bondia, “més de 70 grups ecologistes, alguns de gavanencs, van denunciar aquest fet i van realitzar diversos actes de protesta per la concessió d’aquestes llicències”.

GSSP ha explicat en un comunicat de premsa que el coral vermell “és una espècie emblemàtica que té més del 90% de la seva població en perill d’extinció, i per tant aquestes llicències de pesca poden traduir-se en un espoli de les últimes restes de coral que té la nostra costa”.

És per aquest motiu que la formació morada demana a l’Ajuntament de Gavà que “faci pública la problemàtica que denuncien totes les entitats ecologistes de Gavà, que s’informi a la ciutadania de tots els actes de protesta que s’organitzin entorn aquesta qüestió, i que promogui la divulgació de la importància del coral vermell que hi ha a la costa catalana”.