premi--refugi-171114

premi--refugi-171114Foto de família dels guanyadors d’enguany.

Premiat el Refugi Antiaeri de Gavà

Dins els Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat, lliurats aquest divendres, el refugi ha estat distingit amb el Premi Josep Maria Jujol i Gibert de Preservació del Patrimoni Cultural

El Refugi Antiaeri de la Rambla ha rebut el premiPremi Josep Maria Jujol i Gibert de Preservació del Patrimoni Cultural aquest divendres. Es tracta, d’un dels guardons encabits dins els premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat convocats pel Centre d’Estudis Comarcals i que ha sumat el seu quarantè aniversari.


L’Atrium de Viladecans va ser l’escenari de la gala d’uns guardons que, enguany, han rebut fins a vuitanta candidatures que optaven a tretze premis, on hi van ser presents de manera directa dinou municipis, a més de les nominacions a entitats de caràcter comarcal. La pròxima edició dels premis de Reconeixement Cultural comarcals se celebraran a Sant Joan Despí el 2016.

 

D’altra banda, la novetat d’enguany va ser l’elecció de la Personalitat Baixllobregatina de l’Any. L’actriu Clara Segura va ser l’escollida per votació popular. La santjustenca, llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre en 1996, ha participat en films com Mar adentro o Una pistola en cada mano. Segura es va imposar a l’altre candidat, el cornellanenc Jordi Évole, llicenciat en comunicació audiovisual i presentador de televisió del programa Salvados de La Sexta.


Els guardons

– Premi Josep Maria Jujol i Gibert de Preservació del Patrimoni Cultural: Refugi Antiaeri de Gavà (Gavà)

– Premi Rosa Moragas i Duran d’Arts Escèniques i Cinema.: Fundació Lola Lizaran (Esparreguera)

– Premi Agna Canalias Mestres de Literatura: Joan Margarit (Sant Just Desvern)

– Premi Joan Cererols i Fornells de Música: Agrupament Coral la Lira (Viladecans)

– Premi Llorenç Presas i Puig de Recerca: Centre d’Estudis Martorellencs (Martorell)

– Premi Joana Raspall i Juanola de Pedagogia i Divulgació: Joana Llordella (Esparreguera)

– Premi de Comunicació: ETV Televisió (Esplugues de Llobregat)

– Premi Ramon Farreras i Ollé de Preservació d’Espais Naturals, la Sostenibilitat i la Cultura Rural: Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat (El Prat de Llobregat)

– Premi Pau Bertran i Bros de Cultura Popular: Setmana Santa de Sant Vicenç dels Horts (sant Vicenç dels Horts)

– Premi Jaume Codina i Vilà d’actuacions d’Àmbit Comarcal i de Cohesió del Territori: Associació per la Recuperació de la Memòria Història i Democràtica del Baix Llobregat (Baix Llobregat)

– Premi Joan N. García-Nieto al Compromís Cívic i la Cohesió Social: Centre Ocupacional Fundació CAVIGA (Viladecans)

– Premi Virginia Amposta Amposta a l’Equitat de Gènere i els Drets Socials: Maruja Pelegrín i Carmina Balaguer (El Prat de Llobregat)

– Premi Antoni Serra i Fiter d’Arts Escèniques: Laboratori d’Art Comunitari (Sant Boi de Llobregat)

 

D’altra banda, el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat va guardonar Òmnium Cultural.