Santo Ángel
Col·legi Santo Ángel de Gavà (Imatge d'arxiu)

Un equip format per 5 alumnes de 4art d’ESO del col·legi Santo Ángel de Gavà ha resultat guanyador d’un dels premis RetoTech que atorga la Funadació Endesa per un projecte denominat “La vida en colors -Eye-Heard”. Es tracta un dispositiu perquè les persones amb dificultats visuals puguin “sentir els colors” i funciona a través de l’app del mòbil i de l’altaveu, dient en veu alta el color que té davant. D’aquesta manera, les persones amb problemes de vista, poden combinar bé la roba. També l’app aconsella diverses combinacions de colors.

L’altre guardó ha estat per a l’Institut Pla Marcell de Cardedeu amb un sensor per ajudar l’alumnat amb sordesa. En l’acte d’entre hi van participar el director general d’Innovació, Recerca i Cultura Digital d’Endesa, Joan Cuevas; la directora general d’Endesa a Catalunya, Isabel Buesa, i el director general de la Fundació Endesa, Javier Blanco

El projecte formatiu RetoTech, que s’ha estrenat aquest curs a Catalunya, ha permès lliurar als 30 instituts triats un kit de robòtica, una impressora 3D i la formació necessària per a realitzar el projecte i presentar-lo al certamen.