havaneres

El rom cremat i les havaneres van posar la cirereta, una vegada més, a la Festa Major de Sant Pere. Moltíssimes persones es van donar cita a la Torre Lluc per escoltar, de mans del grup local Gats Vells, un bon repertori de temes d’aquest gènere musical tan nostre. Abans, però, van poder escoltar, veure i moure’s al compàs del ball de rams, una dansa tradicional recuperada per l’Esbart Bruguers, on l’home regala un ram a la parella amb la qual vol festejar. També es va fer un tastet d’altres balls típics d’envelat, com el del fanalet o el de l’escombra.

Immediatament després van saltar a l’escenari els Gats Vells, que van interpretar una mostra selecta de les havaneres més conegudes, com “El meu avi”, “La bella Lola”, “La barca xica” o “La gavina”, i també temes més nous, sempre amb el seu estil propi en instruments i ritme. A la mitja part, la Companyia General del Foc va servir el tradicional rom cremat que sempre acompanya a una bona vetllada d’havaneres.

havaneres

Aquest va ser l’acte final d’una Festa Major carregada d’activitats per a tots els públics. Sant Pere va començar amb el pregó de Luís Zahera i l’actuació d’Hotel Cochambre, i després s’han succeït propostes molt variades: exposicions, molts concerts (excepte el de Sidecars, que es va haver de suspendre per la pluja), actes de cultura popular que incloïen la presentació del nou Brumot i una programació dedicada als infants i al col·lectiu LGTBI. Una festa molt participativa que ara s’ha acabat, però que l’any vinent tornarà amb la mateixa força.