Helga
La cantant gavanenca Helga és a punt de publicar el seu primer disc com a solista, que es dirà What’s Love

La cantant gavanenca Helga és a punt de publicar el seu primer disc com a solista, que es dirà What’s Love. Es tracta d’un EP de cinc cançons que veurà la llum el proper 10 d’abril, i del qual el passat 22 de març ja se’n va publicar el primer single, You Chose Her First.

Helga ha escollit aquesta cançó com a primer avançament de l’àlbum perquè “a mi m’encanten les balades i les cançons molt dramàtiques i aquesta és la balada del disc, m’agrada molt com ha quedat amb els violins, el cello i el piano. Les altres cançons són més mogudes, amb guitarres elèctriques i sintetitzadors però aquesta crec que és la més sensible”. I aquest és justament el tema central del disc, ens confessa la mateixa Helga: “Li he posat What’s Love perquè totes les cançons són d’amor i de desamor, l’amor és el bo i el dolent, quan hi és i quan s’acaba”.

De les cinc cançons de What’s Love quatre estan gravades en anglès i una en castellà. El disc es va gravar el passat mes de novembre als Estudis Ground de Cornellà del Terri. “Va ser increïble, jo vaig gravar les veus en un dia mentre que el dia anterior es van gravar les cordes i altre dia la bateria, tot per separat. La veritat és que va ser una experiència increïble”.

Helga creu que en aquest primer EP que publica es veuen clarament quines són les seves influències musicals: “Es poden escoltar molt les influències que tinc, al menys és el que em diuen les persones que l’han escoltat. És un disc pop rock que té influències dels artistes que escolto, que són Taylor Swift, Olivia Rodrigo, Gracie Abrams, Conan Gray, i per la cançó en castellà crec que es nota molt que escolto a Suu”.

Helga porta “gairebé un any” preparant aquest disc “amb Refugi de Músics, que és un taller que acompanya a joves que tenen inquietuds musicals per tal que descobreixin la seva essència i si realment els agrada el món de la música”. Helga es mostra molt agraïda perquè “em van fer descobrir que realment sí que em vull dedicar a això, i m’han obert moltes portes”.

Ara que l’Helga té el disc a punt de publicar-se, les seves sensacions són de “molta emoció perquè al final són cançons que he composat jo amb la guitarra, i escoltar-les així completes i produïdes és com veure una cosa que tenies al cap i que es fa realitat”