Hocus Pocus

Arriba la nit de Halloween i amb ella també arriben els misteris per a tota la família de l’obra teatral Hocus Pocus, que adapta la pel·lícula homònima de 1993. La companyia teatral Los Spartanos la posa en escena el proper diumenge, 29 d’octubre, a partir de les 12 del migdia.

Dani Sánchez, director de la companyia, recorda que “la pel·lícula original és molt dels anys 90, i això vol dir que té un ritme molt d’aquella època que implica tirar cap endavant encara que no hi hagi guió. Llavors, el que hem fet és donar-li un petit gir i en l’adaptació teatral ha calgut ficar-li contingut, ja que al cinema pots omplir forats amb quatre efectes especials però al teatre no”.

Per “omplir” aquests forats ha estat necessari no adaptar una pel·lícula, sinó en realitat dues: Hocus Pocus i la seva seqüela que es va estrenar l’any 2022. “Hem barrejat les dues pel·lícules, la base és la primera però hem agafat per exemple gags i cançons de la segona”, destaca Sánchez.

A més, i compte amb això, “no serà només una obra de teatre sinó que dins de l’obra hi haurà un concurs de disfresses i coreografies i balls amb el públic. La nostra intenció és que sigui obra de teatre però a la vegada festa de Halloween per tal que els petits s’ho passin bé i que no sigui només anar a seure a la butaca. De fet, moltes de les escenes passaran amb el públic, i estarà permès fins i tot ballar als passadissos del teatre”.

Un dels aspectes més treballats d’aquesta adaptació és el de la caracterització de les tres bruixes protagonistes, amb un esforç de les tres actrius que “estan sensacionals, i és que les tres germanes Sanderson tenien que ser exactament iguals a la de la pel·lícula en tot, tant en la roba com en la personalitat i en l’aparença en general”.

Però no tot es pot traslladar de la gran pantalla al teatre amb la mateixa fidelitat. Per exemple, el gat que parla “era impossible fer-lo, per exemple a La família Addams sí que vam fer la mà que es movia amb un cotxe teledirigit, però lo del gat se’ns anava de les mans i no ho hem pogut fer. Tot i això, es veurà un gat que serà una petita picada d’ullet al gat de la pel·lícula”.

Pel que fa als decorats, Los Spartanos sempre s’ha caracteritzat per grans muntatges però “en aquesta ocasió és molt diferent perquè el que volíem és interactuar amb el públic, així que hem deixat la posada en escena una mica apartada, tirant de projeccions, per tal de poder jugar amb el públic, perquè les dues coses a l’hora no podien ser”.

Les entrades per poder veure Hocus Pocus estan ja a la venda aquí a un preu de 6 euros. Si s’adquireixen al mateix Espai Maragall el dia de l’obra llavors costaran 8 euros.