Holi party castellera 2019
Holi party castellera 2019

Els Castellers de Gavà han celebrat, un any més, per Sant Pere la Festa Holi Castellera, una iniciativa que ja suma cinc edicions i amb la qual, segons assegura el president del Castellers, Carles Artola, “es vol transmetre un missatge inclusiu. Es tracta de ser integradors, com ho és la nostra entitat que accepta tothom, sigui quina sigui la seva edat, sexe o classe social”. Artola precisa que “de fet aquesta celebració típica de l’Índia té aquest caràcter simbòlic i nosaltres el fem nostre a més de passar una bona estona”.

Val a dir, que la pols que es va escampar era de farina d’arròs, sense gluten ni al·lergògens i amb colorants naturals. Els participants podien adquirir les bossetes de colors de forma individual o en lots. Els diners obtinguts serviran a la colla per seguir finançant els seus projectes i activitats.

En acabar el Holi, va començar la Festa LED, amb música punxada per DJ’s locals. Una festa per a joves d’entre 12 i 17 anys lliure d’alcohol.

Essència del Holi

La cara tradicional del Holi manté que al començament de l’estació primaveral, quan canvia el temps, és molt probable que hi hagi virus i refredats, per la qual cosa el fet de llançar-se pólvores de colors té un significat mèdic, ja que tradicionalment s’han fabricat a partir d’herbes prescrites pels ayurvedas (metges indis tradicionals).

Amb el Holi, algunes pràctiques que serien impensables en altres contextos a causa de les estrictes normes socials de l’Índia, són perfectament acceptables durant la seva celebració: Dolls d’aigua acolorida, piscines de fang i diversió sense pudor i sense barreres, perquè durant uns dies, el festival tanca la bretxa social entre els rics i pobres, tots són iguals, sense diferències

Diada castellera

Recordem que aquest dissabte, a partir de tres quarts de 6 de la tarda, els Castellers de Gavà actuaran a la plaça de Josep Tarradellas juntament a la Jove de Barcelona i els Carallots de Sant Vicenç dels Horts. Els de la camisa blava han fet una temporada molt regular i miraran d’oferir la seva millor actuació del 2019.