Homenatge a les dones que construeixen sororitat
Foto de família amb les homenatjades

L’Espai Maragall de Gavà va acollir, aquest dijous, l’acte d’homenatge que l’Ajuntament fa coincidint amb els jornades feministes del 8 de març. En aquesta ocasió, s’ha reconegut la feina d’una desena de dones referents al nostre municipi “teixint aliances i complicitats entre les dones, i defensant la unió i el suport mutu, sobretot davant de situacions de discriminació o violència masclista”.

Les persones reconegudes van ser Carmen García, Presidenta de l’Associació de Dones Clara Campoamor qui, en la seva intervenció, va destacar els 30 anys de treball de entitat i “la importància de sumar per assolir la igualtat”

Un altre nom propi destacat va ser el de Mònica Rodríguez, Presidenta de l’ONG Un Gest de Calor, entitat que “lluita pels drets de les dones afganeses i que, des del 2021, ha aconseguit donar refugi a 300 d’elles”.

També es va homenatjar Marta Gimeno, la Presidenta del projecte Dones que Inspiren, que treballa, des del 2020, per “crear una xarxa de suport de dones on compartir experiències i coneixements per a la transformació personal i professional”.

Altres dones reconegudes van ser Montserrat Riba, Presidenta de l’ONG Burkina centrada en “l’empoderament de les dones al país”, Orleans Roldán, Tècnica del Servei d’Ocupació de Catalunya pels “projectes d’acompanyament a dones en situacions difícils” i a Isabel Mora Presidenta de l’AAVV de Les Colomeres per la seva “tasca al capdavant de l’entitat”.

També es va homenatjar Marta Edo, professora del CEFP Núria des de fa 12 anys per “l’aposta de l’educació amb valors, a Imma Carbonell, de l’IFE Calamot i membre de la comissió d’inclusió, per la defensa de la sororitat amb les dones amb discapacitat i Marina González, Coordinadora del SIAD, qui va destacar que “la unió del feminisme és l’eina clau per lluitar contra el patriarcat.

Gemma Badia assegura que “cal seguir reivindicant els nostres drets”

L’alcaldessa Gemma Badia, qui va ser l’encarregada de lliurar les distincions, va lloar “la fantàstica feina que fan totes elles que, des de diferents vessants”, i va assegurar que “cal seguir reivindicant els nostres drets i lluitar contra la violència masclista i a favor de la llibertat de poder anar segures pel carrer. Per aconseguir aquesta igualtat plena la sororitat és clau perquè el patriarcat ens vol dividides i entretingudes, però si ens unim serem molt més fortes”.

El duet “Onniria” durant l’actuació d’ahir

L’acte va cloure amb l’actuació del duet “Onniria” que va interpretar una selecció de cançons compromeses amb la igualtat de gènere.