L'alcaldessa, el Síndic de Greuges i els portaveus dels grups municipals amb les famílies de Pere Marrugat i Enric Querol
L'alcaldessa, el Síndic de Greuges i els portaveus dels grups municipals amb les famílies de Pere Marrugat i Enric Querol

La sala de plens ha estat l’escenari de l’homenatge a títol pòstum que s’ha tributat avui a Pere Marrugat, Síndic de Greuges de 2005 a 2010 i a Enric Querol, que el va succeir en el càrrec i va estar fins el 2016.

A l’acte ha assistit una representació de la Corporació Municipal integrada per l’alcaldessa, Raquel Sánchez, i els portaveus dels sis grups municipals. També hi era present l’actual Síndic de Greuges, Joan Martínez, el qual minuts abans havia presentat en sessió plenària la memòria de gestió de l’any 2019. Una presentació que va iniciar dient dels seus antecessors: “Van treballar per a la defensa dels seus conciutadans i van oferir la seva dedicació i esforç a aquesta tasca”.

Per part de la família d’Enric Querol, que va morir l’any 2019, ha assistit la seva filla i en representació de la família de Pere Marrugat, mort aquest 2020, la seva vídua que estaven acompanyades de familiars.

L’alcaldessa ha explicat que, malgrat les circumstancies no volíem deixar passar més temps per fer aquest petit homenatge a dos persones que “coincidien molt en els seus trets i característiques personals. Eren persones molt actives, molt dinàmiques que sempre estaven obertes a ajudar i implicar-s’hi en les qüestions que afectessin a les persones que estaven al seu voltant. En definitiva, a intentar millorar la societat i el món”.

Raquel Sánchez ha recordat que eren dos homes amb “èxit professional que van demostrar que no només volien dedicar-se a aquesta vessant més privada i, que els podria proporcionar un interès més particular, sinó que mai van deixar d’atendre i tenir vocació de servei públic”. De Pere Marrugat, ha afegit que “com a regidor era molt actiu i, des del primer dia, va estar pendent de com podia fer el possible per millorar les coses des de la cordialitat i sinceritat. Una persona molt estimada que recordaré de una manera molt especial”. D’Enric Querol ha remarcat que sempre “es va sentir molt gavanenc i lluïa amb orgull la seva identitat i veïnatge”.

Per la seva banda, Joan Martínez també ha incidit en què “no podien esperar més per fer aquest reconeixement, malgrat que no pugui estar la ciutadania, però les coses son com son” i ha lloat la figura de tots dos. D’Enric Querol “el meu antecessor, amic i mestre” ha recordat el que li va dir al ser nomenat Síndic de Greuges: “escolta amb prudència i pregunta en conseqüència, una frase que en va quedar mot dintre meu”. Ha remarcar, en l’àmbit personal, que era “una persona que estimava la seva família, el seu poble i els seus amics”.

D’en Pere Marrugat també ha resaltat que era “un treballador incansable” i “com l’Enric, un home bo”. Al final del seu parlament Joan Martínez va adreçar-se als familiars de l’Enric i el Pere per recordar-lis que “si a vegades no van tenir tota la dedicació era perquè ells s’estaven dedicant a altre cosa que no era la casa, sinó a defensar a la ciutadania. Penseu que el seu treball va ser bo, va ser important i el poble el reconeix”.

L’alcaldessa els hi ha lliurat una placa commemorativa a la família Marrugat i a la família Querol i el Síndic un dossier amb la Memòria de la Sindicatura que les famílies han rebut molt emocionades.