Elisabet Ulibarri va narrar diferents històries al jardí de la Biblioteca Josep Soler Vidal
Elisabet Ulibarri va narrar diferents històries al jardí de la Biblioteca Josep Soler Vidal

Gavà celebra aquesta setmana el Dia Internacional de la Pau amb diferents activitats. Una d’elles va tenir lloc, ahir a la tarda, al jardí de la Biblioteca Josep Soler Vidal. Elisabet Ulibarri va narrar diferents històries “per aprendre a fer la PAU a tot arreu on sigueu” va explicar abans de començar als infants que amb les seves famílies van assistir a aquesta Hora del Conte especial. L’activitat es va fer seguint tots els protocols previstos per evitar contagis i amb restriccions d’aforament per la qual cosa es va tenir que fer una inscripció prèvia.

La narradora va explicar contes “sobre la pau i és inevitable que quan parles sobre la pau parles també sobre la guerra i sobre el conflicte, que al cap i a la fi, van molt sobre de la mà. Malauradament la paraula pau ha d’existir perquè malauradament existeix la guerra”. Elisabet Ulibarri també va narrar una història del seu avi “perquè aquí va haver-hi una guerra que els meus avis la van viure com moltes famílies. Hi ha moltes històries que contar i la veritat és que el meu avi ho va fer molt bé”.

Elisabet Ulibarri, abans de començar la narració als petits i els seus acompanyants, va explicar als mitjans de comunicació municipal que “és un plaer venir a narrar a Gavà aquests contes perquè penso que és molt important, que malgrat tot el que està passant, cal no oblidar que tot es pot demanar, tot es pot lluitar, que no pot ser fer mal a les altres persones”.

En el marc de la celebració del Dia internacional de la Pau, dilluns 21 de setembre, diferents carrers de la ciutat van aparèixer amb el missatge pintant al terra de l’artista Josep Bel La pau al món comença aquí”.

D’altra banda durant la setmana també es pot celebrar el dia de la pau a les xarxes socials. Tothom que vulgui pot fotografiar un racó de Gavà que els transmeti seguretat i compartir-ho amb el perfil Gavadretshumans i l’etiqueta PauAGavà.