Hora del Conte
La Bibliotreca Josep Soler Vidal acull una Hora del Conte especial per lluitar contra la LGTBIfòbia

La Cooperativa Cúrcuma s’encarrega d’una Hora del Conte especial per lluitar contra la LGTBIfòbia i que, de fet, està emmarcada dins de la celebració del Dia Internacional contra la Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia.

Edurne Larracoechea, que és coordinadora de l’àrea de prevenció de violències masclistes a Cooperativa Cúrcuma, ens ha explicat que “el conte està pensat per parlar sobre la diversitat sexo-afectiva i sobre la diversitat de models familiars, i per tant és un conte que busca lluitar contra la discriminació, generar reflexió, i donar visibilitat a la diversitat que hi ha a la societat i que el que hem de fer és respectar-la, valorar-la i donar-li la benvinguda i celebrar-la”.

Els infants reben molt bé aquest missatge, segons Larracoechea, i és que “el problema sol estar en els adults perquè en els infants tot és benvingut, així que el que fem és donar visibilitat a referents que molts no tenen i que pertanyen a realitats que no els són properes”.

L’entitat porta aquesta mateixa iniciativa a les escoles orientada a infants de tercer i de quart d’infantil, i “quan ho portem a altres espais, com les biblioteques, és molt interessant aquesta barreja d’edats i veure com el missatge arriba de diferents maneres segons els edats, encara que sempre arriba i, per petits que siguin els infants, comencen a normalitzar i a incorporar aquesta realitat diversa en la que vivim”.

El Dia Internacional contra la Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia va ser proposat pel Comité IDAHO l’any 2004 i es va celebrar per primera vegada l’any següent, el 2005. Es va escollir aquesta data per commemorar el dia que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals. La sessió tindrà lloc el dijous 20 de maig a la Biblioteca Josep Soler Vidal, a partir de les 17:30 hores.

Podeu escoltar aquí l’entrevista sencera a Ràdio Gavà