Hora del planeta 2019
L'Ésser de Mil·lenni s'apagarà durant 1 hora.

L’Ajuntament de Gavà, a l’igual que l’any passat, se suma a l’hora del Planeta apagant la llum en dos indrets emblemàtics de la ciutat com són l’Ésser del Mil·lenni i la plaça de l’Ajuntament. Serà dissabte, 30 de març, de 20.30 a 21.30 hores.

Aquesta acció que es portarà a terme a més de 200 ajuntaments, 90 empreses i 70 organitzacions, apagant els principals monuments i edificis com a símbol de la lluita contra el canvi climàtic, s’emmarca dins la iniciativa de l’ONG World Wildlife Fund (WWF) “l’hora del Planeta” per la qual es mostra el compromís amb la conservació de la natura i en la tasca de sensibilització vers la ciutadania per tal que actuï, s’impliqui i ajudi en aquest objectiu.

“L’Hora del Planeta” va néixer a Sidney al 2007 com un gest simbòlic per cridar l’atenció vers el problema de canvi climàtic. Un gest que consisteix en apagar els llums de llars, negocis, edificis i monuments emblemàtics durant una hora. Una senzilla acció que amb els anys ha generat un moviment mundial pel Planeta. Cada any es convida a tothom a consumir menys, reciclar més, generes menys escombraries, caminar, menjar menys carn i més verdures, donar suport a negocis locals i compartir l’automòbil.

Milers de ciutats de 188 països formen part d’aquest moviment i s’han apagat més de 17.000   monuments   i   edificis   i   que   uneix   a   ciutadans,   empreses,   ajuntaments   e   institucions per, entre tots, lluitar pel canvi climàtic i aconseguir un món més respectuós amb la natura.

Enguany, la WWF, a més de demanar a la ciutadania que apagui la llum durant una hora, proposa altres reptes “pel bé de la natura” consistent en un dia sense carn, tenint en compte que es necessiten 15.500 litres d’aigua per produir un quilogram de carn; un dia sense plàstic d’un sol ús, donat que cada any es llancen 100 tones de plàstic a la natura; i un dia sense emissions, per mitigar els efectes de la utilització del transport urbà que és el causant del 30% de les emissions de CO2.

Aquestes iniciatives encaminades a lluitar contra el canvi climàtic recorden que hi ha múltiples alternatives a les ciutats per convertir-se en aliades pel clima com ara l’impuls de mesures per millorar la mobilitat urbana, incorporar criteris d’eficiència energètica en la compra pública o canviar les bombetes dels ajuntaments per altres més eficients.