raquel-sanchez-hospital-dia-adolescents

raquel-sanchez-hospital-dia-adolescents

Sánchez, conversant amb membres de l’equip del centre

Raquel Sánchez visita el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil de Gavà

El servei està gestionat per la Fundació Orienta i inclou també un Hospital de Dia per a Adolescents

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha visitat aquest matí el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil (CSMIJ) de Gavà. Es tracta d’un servei gestionat per la Fundació Orienta que inclou també un Hospital de Dia per a Adolescents (HDA). El CSMIJ és un servei assistencial públic que atén de forma ambulatòria a nens i joves de 0 a 17 anys que pateixen algun trastorn mental o problema que dificulti o pugui posar en perill la seva evolució normal. L’HDA, en canvi, és un servei de salut mental d’ingrés parcial, és a dir, d’ingrés diürn, preparat per atendre adolescents que pateixen alguna crisi mental durant la seva adolescència.


L’alcaldessa ha fet un recorregut per tots dos espais i ha mantingut una entrevista de treball amb la Directora Assistencial de la Fundacio Orienta, Teresa Ribalta, i amb Mercè Gibert, que és la Cap de Serveis de l’HDA. A l’acabament de la visita, Sánchez ha felicitat a tot l’equip de psiquiatres, educadors i psicòlegs, tot recordant que “aquest va ser el primer hospital sectorial de Catalunya, i per tant és un referent per aquest tipus d’hospitals”. L’alcaldessa també ha destacat la gran feina que desenvolupen en aquest centre que “intenta que els nois puguin superar els seus trastorns i, en el cas que això no sigui possible, donar eines perquè al menys puguin tenir una vida més autònoma i puguin treballar amb recursos perquè es desenvolupin amb normalitat”.


De la seva banda, Ribalta s’ha mostrat molt contenta amb la visita de Sánchez ja que “aquest va ser precisament el primer hospital sectorial i integrat a la comunitat de tot Catalunya, ja fa 16 anys que està en funcionament, i són molts els adolescents que passen per aquí  i als que intentem donar un suport per tal que puguin tenir una vida integrada en la comunitat i que el dia de demà puguin tenir una qualitat de vida”. Gibert ens ha explicat que les 36 places del centre “estan sempre ocupades, però hi ha un grup de pre-ingrés de joves que estan en llista d’espera en el que també reben un tractament, això és molt beneficiós ja que també és intensiu i està portat per psiquiatres i psicòlegs de la Fundació, així com per Treballadores Socials”.