Hospital de Viladecans renova un dels seus equips de radiologia
L'Hospital de Viladecans renova un dels seus equips de radiologia

Aquest dilluns s’inicien els treballs de substitució d’un dels dos aparells de radiologia convencional de l’Hospital de Viladecans, que serà reemplaçat per un nou equipament de darrera generació i amb prestacions tecnològiques que milloraran l’atenció als usuaris del centre. Està previst que els treballs es desenvolupin fins a finals del mes de marçi que el nou equip estigui operatiu la primera setmana d’abril.

Mentre durin els treballs, període en què només hi haurà un aparell radiològic convencional en funcionament al centre, l’activitat programada i urgent ambulatòria es traslladarà de forma provisional al Servei de Diagnòstic per la Imatge del CAP El Castell de Castelldefels. A l’Hospital   de   Viladecans   s’atendrà   exclusivament   la demanda urgent. Malgrat això, i per reduir al màxim l’afectació del canvi d’aparell sobre les persones amb una prova radiològica ja programada, la Unitat de Gestió de Pacients i el Servei de Diagnòstic per la Imatge de l’Hospital de Viladecans han avançat a aquest mes de febrer la meitat dels 400 exàmens radiològics previstos per al mes de març. Tots els pacients afectats han estat correctament informats del canvi per telèfon.

Un nou equip radiològic de darrera generació

El nou aparell està totalment robotitzat i utilitza tecnologia de digitalització directa, fet que permet realitzar les proves de forma més ràpida i processar i abocar les imatges immediatament a l’ordinador.

Una vegada retirada la màquina antiga, la instal·lació del nou aparell també requerirà treballs d’adequació de la sala on està ubicada, que poden provocar algunes molèsties pels sorolls ocasionats. Mentre es duguin a terme les obres, es col·locaran cartells informatius, es reforçarà l’atenció del personal del centre a les consultes dels usuaris i un sistema de senyalització temporal delimitarà les zones de l’hospital afectades.

L’Hospital de Viladecans

L’Hospital de Viladecans és l’hospital de referència per als municipis de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Begues i Sant Climent de Llobregat, amb una població de 180.000 habitants. Està acreditat com a hospital general bàsic d’aguts i té com a hospitals de referència l’Hospital Universitari de Bellvitge, per a adults; l’Hospital de Sant Joan de Déu, per a pediatria; i l’Hospital de Sant Boi de Llobregat, per a obstetrícia. Juntament amb l’Hospital de Bellvitge i la Direcció d’Atenció Primària Costa de Ponent forma la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’ICS. Els dos darrers anys ha rebut el premi TOP 20 a la Gestió Hospitalària Global.

 

PUBLICITAT