Hotel per a insectes
L'activitat es va fer a la jugateca ambiental. (Foto: Xavi Cabo)

Els infants van poder participar diumenge passat en una nova activitat de la jugateca ambiental de la platja. Concretament van construir un hotel d’insectes per afavorir-los refugi i descobrir la riquesa d’espècies i abundància i espècies habiten la zona i que denoten un bon estat de conservació del nostre entorn més proper.

A partir del conte de l’eruga, es va contribuir a potenciar la imaginació i es va aprendre com és la vida de l’eruga i el cicle de les papallones. També es van descobrir els insectes que viuen a les dunes a partir d’una descoberta amb lupes de mà, terraris, pinzells, pots-trampa i fitxes amb els seus dibuixos.

Què és la Jugateca ambiental?

La Jugateca ambiental és una iniciativa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gavà. Es tracta d’un espai on les famílies, amb nens i nenes de totes les edats (preferentment a partir de 4 anys), poden compartir una estona de joc i experimentació mentre coneixen els valors dels parcs i platges metropolitans, a més d’altres continguts relacionats amb la sostenibilitat. El programa de tallers jocs i itineraris que s’hi desenvolupa està conduït per educadors ambientals amb experiència.

La Jugateca ambiental també disposa d’un espai de joc no dirigit, un punt d’informació i una activitat guiada diferent cada diumenge, encaminada a posar en valor la importància social, patrimonial i ambiental de la nostra platja, així com promoure el respecte per l’entorn natural i el civisme.