Humana
Soler-Roig i Badia, davant de dos dels 33 contenidors que hi ha a Gavà

L’entitat del tercer sector Humana-Fundación Pueblo para Pueblo ha instal·lat a Gavà 33 contenidors a 29 punts diferents. En aquests contenidors, que estan des del passat 1 de setembre, la ciutadania pot dipositar roba de qualsevol tipus, ja sigui de vestir o de la llar o fins i tot complements, i també qualsevol mena de calçat. Tot i que s’accepta en qualsevol estat, es demana preferentment que estigui bé i que al menys la roba no estigui contaminada amb productes com ara olis o pintures, i també es demana que es faci la donació dins de bosses per poder facilitar-ne després la seva recollida. Humana, entre altres destinacions, després posa a la venda aquesta roba de segona mà i els diners que en treu els destina a projectes solidaris

Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, ha visitat aquest matí un d’aquests contenidors acompanyada d’Àgata Soler-Roig, que és responsable de recollida a Catalunya d’Humana. Badia ha posat de manifest la important tasca que desenvolupa Humana ja que “afavoreix el reciclatge, en vendre la roba de segona mà, i desprès també destina diners a cooperació amb gent necessitada, així que es tanca un cercle d’economia circular i de reciclatge que funciona molt bé, així que ara el que hem de fer és un ús intensiu d’aquests contenidors de roba i llençar-la aquí en comptes de als contenidors de brossa”.

Humana

Soler-Roig, de la seva banda, ha posat també l’accent en el doble objectiu que acompleixen aquests contenidors: “D’una banda hi ha un objectiu ambiental ja que el que fem és recollir un residu que estem traient del contenidor de rebuig. D’altra banda també hi ha un objectiu social perquè desprès aquesta roba la valoritzem per convertir-la en diners i poder fer projectes socials amb ells”.

La previsió de l’entitat social és recollir a Gavà unes 80 tones a l’any de roba i calçat en aquests 33 contenidors. Això “està en la línia dels municipis propers, ja que normalment la mitjana es situa en una recollida de 2,5 quilos a l’any per habitant, i esperem superar una mica aquesta xifra”.

Tot el recull Humana va a parar a la planta de preparació per a la reutilització que tenen a l’Ametlla del Vallès, a on “es classifica tot manualment peça a peça per donar-li diferents destinacions prioritzant sempre la seva reutilització, que és la nostra prioritat ja que estem en un 50% de reutilització”.