I Festa del Comerç
Foto final amb el premiats.

En el marc de la 66ª edició de la Fira d’Espàrrecs, Gavà ha celebrat la Festa del Comerç, un acte organitzat per l’Ajuntament amb les diferents associacions de botiguers amb l’objectiu de “reconèixer el sacrifici i empenta del comerç de la ciutat”. Es tracta d’un acte que, segons ha precisat l’alcaldessa, Raquel Sánchez, “vol recuperar l’esperit del que durant alguns anys va ser la Nit del Comerç perquè creiem que és important posar en valor l’empenta, valentia i gran dedicació del nostre teixit comercial, el qual esdevé sens dubte, un dels pilars essencials per cohesionar i donar vida als nostres barris”. Sánchez assegurava ésser conscient de “les dificultats que heu de superar en el vostre dia a dia”, la qual cosa “fa encara més admirable la vostra feina” i els va animar a “no defallir” tot refermant “el compromís d’ajudar-vos en tot allò que calgui”.

El tinent d’alcalde de l’àmbit de Comerç, Civisme i Promoció de la Ciutat, Ramon Castellano destacava “la força del comerç local que ja ha esdevingut el comerç del la vida de tots i totes, uns establiments de gran qualitat, que no s’arronsen davant els problemes i que són motiu d’orgull”.

Premis institucionals

L’Ajuntament va lliurar 4 guardons per destacar “la vitalitat i fortalesa del teixit comercial”. El primer va ser, a títol pòstum, per a Josep González Vinatea. La seva filla, Cristina González, va recollir emocionada aquest trofeu tot assegurant que “el meu pare segur que estaria molt emocionat i agraït per aquest gest”.

Un segon reconeixement va ser per a l’armeria Múñoz i Bruach, un negoci que aquest 2019 compleix 100 anys de vida. Magda Muñoz explicava que “la botiga ha seguit de pares a fills i volem continuar molts anys més. Gràcies a Gavà per estar al nostre costat”

Un tercer premi va ser per al dissenyador de joies Abraham Vázquez per “haver internacionalitzat el nom de Gavà amb les seves col·leccions”. Per a Vázquez “és un honor vull compartir amb la resta de comerciants perquè ells són una part important de l’èxit”.

El quart guardó institucional va ser per a la farmàcia Ibáñez “per la seva capacitat d’innovació, acurat tracte al client i compromís en la preservació del medi ambient”.

Altres premis

Durant la vetllada els mercats i entitats comercials també van voler reconèixer a alguns dels seus establiments associats.

MercaGavà va premiar Eugenio Millán que es jubila després de 40 anys al capdavant de la seva parada mentre que el Mercat del Cente va reconèixer la feina de Vianda Xarcuters . La Unió de Botiguers va guardonar la Perruqueria del Centre i l’Illa del Centre va premiar la pastisseria Torradeflot.