I Scooter Day 2019

L’skate park del parc del Calamot de Gavà acollirà, aquest dissabte, a partir de les 11 hores, el I Scooter Day, una jornada competitiva d’aquest esport extrem que, per primera vegada, se celebrarà a la nostra ciutat. L’activitat neix de la iniciativa d’un jove, Rubén Rodríguez, practicant d’aquesta modalitat i que va decidir exposar el projecte a l’Ajuntament. La competició s’estructura en tres categories: menys de 15 anys, més de 15 anys i categoria pro, pels qui compten amb patrocinadors propis. Cadascun dels participants haurà de patinar lliurement durant 45 segons i els “Pro”, a més hauran de fer alguna figura agosarada.

Un jurat, integrat per 4 persones, decidirà els vencedors que rebran diferents premis i obsequis, valorant la consistència, la varietat, la dificultat i l’estil.

L’scooter freestyle, és un esport extrem de patinatge que rau del mateix món que el BMX o l’skate i es duen a terme en les mateixes pistes. S’ha de dir que és l’esport més nou en aquesta varietat.

Els scooters van néixer als Estats Units i consisteix en fer trucs fent servir un patinet. La majoria de gent que practica aquest esport són infants i joves.