idCat Gavà: els tràmits a través de la identificació per mòbil

L’idCAT Mòbil és el nou sistema d’identificació a través del telèfon mòbil que s’ofereix a la ciutadania per fer tràmits amb l’Ajuntament Gavà i altres administracions i es basa en l’enviament d’un codi d’un sol ús que s’envia al telèfon mòbil.

El sistema és pràctic i, a diferència del certificat digital, no requereix la instal.lació de cap programari. A més, permet identificar-se a través de qualsevol mòbil, tauleta o ordinador.
La implantació de l’idCAT Mòbil permet estalviar temps i desplaçaments a la ciutadania i, al mateix temps, permetrà millorar l’eficiència en la gestió de l’Ajuntament atès que suposa una reducció de paper i de costos a l’hora de realitzar un tràmit administratiu.

El nou servei es va posar en marxa coincidint amb el període de presentació de les sol.licituds de subvencions per les entitats atès l’obligatorietat de fer la presentació d’aquesta per mitjans electrònics.

Per acompanyar a les entitats en aquest procés de canvi, l’Ajuntament va organitzar sessions de formació per explicar el nou sistema d’identificació i les passes a seguir per relacionar-se amb l’Ajuntament electrònicament. De forma paral.lela, i durant el termini de presentació de les sol.licituds, es va habilitar una oficina per donar suport a les entitats a fer el tràmit.

L’idCAT Mòbil permet la presentació d’instàncies al registre electrònic de l’Ajuntament de Gavà a través de la seva seu electrònica.

És previst que properament es vagi ampliant l’ús de l’idCAT Mòbil a través d’altres serveis electrònics. El sistema permet també fer tràmits a altres ajuntaments que l’hagin habilitat a més dels tràmits que ofereix la Generalitat de Catalunya.

idCat Gavà: Què necessites per donar-te d’alta.

  1. DNI: Document Nacional d’Identitat
  2. TSI: Targeta Sanitària Individual (Servei Català de la Salut)
  3. Telèfon mòbil

Com pots donar-te d’alta a l’idCat?

Per Internet: https://idcatmobil.seu.cat, omplint el formulari en el moment de la identificació quan inicieu un registre electrònic des de la seu electrònica de l’Ajuntament de Gavà.
Presencialment: a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament, acreditant la identitat amb un document vigent.

Un cop el ciutadà o ciutadana s’ha donat d’alta, a cada gestió o tràmit que us demani la identificació i us mostri l’opció idCAT Mòbil, caldrà que la trieu i espereu a rebre un codi en el vostre telèfon mòbil (el que heu autoritzat quan us heu registrat). El codi s’haurà d’introduir per verificar la vostra identitat. Un cop identificat ja es pot procedir a fer la gestió o tràmit que es desitgi.