2581 positius a les escoles de Atenció Primària Metropolitana Sud

Les intervencions que s’estan fent a les escoles de l’àrea de l’Atenció Primària Metropolitana Sud, d’on forma part Gavà, han permès identificar, entre el 28 de setembre i el 14 de desembre ,2.581 casos positius a les escoles, que han generat 41.875 estudis de contactes escolars.

D’aquests, el 94% corresponen a l’alumnat i el 6% al personal que treballa als centres educatius. Això suposa 800 preses de mostres per a PCR diàries arribant a 1.000 en els moments en els que les xifres de la pandèmia han estat més elevades.

La mitjana de temps d’intervenció des que es detecta un positiu fins que es fa la recollida de mostres per a PCR als contactes és de 24 a 48 hores.

En el moment en què es detecta un cas positiu d’un nen o docent en qualsevol dels centres educatius, l’Atenció Primària juntament amb Vigilància Epidemiològica, procedeixen a la valoració del cas i, en cas necessari, fan la indicació de quarantena i la recollida de mostres per a PCR als contactes o grup de convivència estable.

En ocasions, una unitat mòbil, formada per infermeres i auxiliars d’infermeria d’Atenció Primària, es desplaça al centre educatiu per recollir les mostres. En altres ocasions, els alumnes i professors es desplacen a punts d’Atenció Primària destinats a aquesta finalitat, sempre amb l’objectiu final de tallar les cadenes de transmissió al més aviat possible.

Àtenció Primària Metropolitana Sud

La DAP Costa de Ponent ofereix serveis de salut de qualitat, resolutius i propers a la ciutadania a les comarques del Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf, i a l’Hospitalet de Llobregat. Està formada per tres serveis d’atenció primària (SAP): Delta del Llobregat, Baix Llobregat Centre i Alt Penedès–Garraf–Nord. Inclou 70 centres d’atenció primària. Dona cobertura a més de 1,2 milions de persones de 68 municipis, d’una extensió total de 1.400 km2. La DAP Costa de Ponent, l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans formen la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l’ICS.