necessitats educatives especials
Gavà tindrà IFE per alumnes amb necessitats educatives especials

El proper curs 2018-19 Gavà comptarà amb un Itinerari Formatiu Específic (IFE) en la modalitat d’Auxiliar en vendes i atenció al públic, adreçat a alumnes amb necessitats educatives especials (NEE). Aquesta oferta educativa, que s’ubicarà a l’Institut El Calamot, donarà resposta a les necessitats educatives laborals i socials dels joves entre 16 i 20 anys d’edat amb discapacitat intel·lectual lleu o moderada i que no es troben en disposició de seguir la formació professional ordinària.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha mostrat la seva satisfacció per comptar a la ciutat amb aquest programa educatiu. Sánchez ha explicat que “l’IFE és el resultat de la reivindicació feta per l’Ajuntament, amb el suport i la coordinació de la Plataforma per la inclusió de Gavà i la coordinadora d’AMPA’s”. Sánchez tanmateix ha recordat que aquesta “és una de les prioritats definides en el nou Projecte Educatiu de Ciutat”.

L’objectiu d’aquest itinerari és afavorir la inserció laboral de les persones en situació de risc d’exclusió. En aquest sentit Sánchez ha afirmat que des de l’Ajuntament “defensem un model de ciutat inclusiva que atengui les diferències i la diversitat, hi ha nois i noies que necessiten aquest recurs i el fet que s’imparteixi a la nostra ciutat és un avantatge per la proximitat que suposa pels joves que cursaran aquest itinerari”.

Les dates de presentació de les sol·licituds s’han establert entre el 14 i el 25 de maig. L’IFE té una durada de 4 anys, des del 2018-19 i fins el 2022-23. La seva implementació o autorització es fa de forma progressiva per cursos pel Departament, atenent a criteris quantitatius i qualitatius. Els itineraris inclouen continguts professionalitzadors i continguts relacionats amb el desenvolupament d’habilitats personals i socials dels alumnes. La seva finalitat és que incrementin la seva autonomia personal i assoleixin les competències professionals que els facilitin la transició a la vida adulta i la inclusió social i laboral.

El Departament d’Ensenyament de la Generalitat ha aprovat la creació d’aquest itinerari IFE a Gavà pel proper curs i al qual podran optar alumnes de tot el Baix Llobregat. A Catalunya hi ha un total de 13 centres on s’imparteixen aquesta modalitat d’IFE.