Inauguració curs escolar 2018-2019
Foto de família amb els docents ditingits.

Gavà ha celebrat, aquest dimarts, la inauguració oficial del nou curs escolar amb un acte al Casal de Cultura American Lake que va comptar amb l’assistència d’una nodrida representació de la comunitat educativa local. L’encarregat, en aquesta ocasió, de guiar la classe magistral, va ser el director de la Fundació Jaume Bofill, Ismael Palacín qui va parlar de com impulsar els nous reptes educatius a partir de l’equitat i la innovació.

Ismael Palacín:”afrontem la tercera revolució educativa”

Segons Palacín “ens trobem en un moment de profunda revolució” on “cal redefinir els nous drets educatius basats en un aprenentatge rellevant i amb sentit”. Per al ponent “la diversitat és la nova realitat i no l’anomalia” i cal que “els mestres recuperin l’autonomia enfront un sistema que ha estat molt centralitzat”. Palacín subratlla que les grans prioritats per garantir la igualtat d’oportunitats passen per “invertir per tal que l’accés a escoles bressol sigui per a tothom, que l’educació obligatòria no costi ni un euro addicional, que els mestres ofereixin un acompanyament més personalitzat, una major aposta en els centres d’alta complexitat i la universalització dels estudis post obligatoris, amb més i millor formació professional”

L’acte va comptar amb les intervencions de diferents representants de la comunitat educativa. Concretament, de Rocío García, com a representant de l’alumnat; Ana Flores, representant de l’AMPA de l’escola pública, Sergi Fuster, representant de l’AMPA del col·legi Immaculada Concepció i David Serres representant del professorat.

Raquel Sánchez:”educació, per garantir la salut democràtica”

L’alcaldessa Raquel Sánchez els “agrair la tasca i dedicació” i es va refermar en “la necessitat de seguir treballant per millorar l’educació pública i de qualitat, perquè estem convençuts que l’educació és la millor eina per garantir la inclusió i l’equitat, per evitar que ningú queda exclòs del coneixement”. Per a Sánchez “aquest ha de ser el màxim objectiu per conformar una societat més forta, amb ciutadans i ciutadanes més crítics i lliures. Per garantir la salut democràtica cal garantir doncs, una educació laica, de qualitat, inclusiva dinàmica i fonamentada en la innovació”

Carme Ortonobes:”cal parlar d‘escola orientadora”

També va participar de la vetllada Carme Ortonobes, directora adjunta dels Serveis Territorials d’Educació del Baix Llobregat qui va assegurar que “el curs comença amb reptes i incerteses que superarem plegats”. Ortonobes espera que “els centres posin seny i ponderació en aquests moments difícils, tot vetllant per evitar interferències i generant confiança”. També s’ha referit a la importància de “liderar i donar suport a projectes que afavoreixin que els infants tinguin a l’abast les màximes oportunitats” perquè “aquesta és la millor inversió de futur” i ha assegurat que “avui cal parlar d‘escola orientadora” i cal ensenyar als infants “el valor de l’esforç”.

Durant l’acte també es va fer un reconeixement a les trajectòries d’alguns docents que, fins el curs passat, van estar impartint classes i es va fer una distinció especial a l’institut Bruguers que aquest any commemora el seu 50 aniversari

Aquest nou curs s’han incorporat a les aules de Gavà 6.719 alumnes i entre les principals novetats incorporades hi ha, obertura d’un nou Itinerari Formatiu Específic per a estudiants amb necessitats educatives especials i un nou Suport Intensiu d’Escolarització Inclusiva.