Incendi de matolls a la riera de Sant Llorenç
Incendi de matolls a la riera de Sant Llorenç (Foto: Ivan Esquíroz)

Un incendi va calcinar anit un total de 1500 metres quadrats d’herbes i matolls a la riera de Sant Llorenç. Tot i que el foc va afectar al terme municipal de Viladecans, les flames i el fum es van veure des de diferents de la nostra ciutat.

El foc, les causes del qual encara no se saben, es va declarar a les 23.30 hores. Els bombers, que van ser avisats de seguida, van treballar en les tasques d’extinció durant 30 minuts amb dos cotxes procedents dels parcs de Gavà i Sant Boi.

La Policia Municipal ha donat suport als bombers en aquest actuació

Durant la resta del cap setmana, no hi han hagut altres ensurts al nostre municipi, tret de l’incendi d’un contenidor de paper i cartró a l’avinguda Eramprunyà la matinada de dissabte a diumenge.

Sortosament l’esmentat foc de vegetació ha estat de poca importància però les autoritats alerten de la present situació de perill d’incendis, raó per la qual recorden que cal extremar les precaucions sobretot si accedim al medi natural. Per tal d’actuar amb celeritat en cas de visibilitzar qualsevol columna de fum s’ha activat de nou el Pla d’informació i vigilància contra incendis forestals (PVI) un dispositiu que organitza la Diputació de Barcelona en col·laboració amb 273 ajuntaments, 124 agrupacions de defensa forestal (ADF) i 9 federacions d’ADF del territori, amb la finalitat d’evitar incendis forestals i limitar-ne els seus efectes.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, a través del seu twitter, després de felicitar els bombers per la seva “ràpida actuació, ha aprofitat per recordar “la importància d’evitar tot el que pugui generar un incendi, sobretot les cigarretes enceses, perquè cal ser conscients que amb la falta de pluja el bosc està molt sec i la situació és d’alerta”.