incendi
Imatge de l'incendi, aquest matí

Ensurt aquest matí al Passeig Joan Maragall de Gavà. Un incendi s’ha declarat poc després de dos quarts de 6 del matí al 4t-2ª del número 23. Segons fonts dels Bombers de la Generalitat, fins el lloc dels fets s’hi ha desplaçat 7 dotacions. Les mateixes fonts expliquen que el foc “s’ha desenvolupat a la terrassa del dúplex superior de l’edifici”. Poc abans de les 8 del matí, els bombers havien aconseguit extingir el foc que “ha cremat totalment la terrassa, on hi havia un cobert de fusta, i l’escala que uneix les dues plantes del dúplex. A més, el fum ha afectat tot aquest immoble. Preventivament, els veïns de l’immoble han estat desallotjats”.

incendi

La propietària d’aquest pis, Milagros Cebrián, ens ha explicat que en el moment en que ha començat l’incendi hi havia quatre persones a casa seva: el seu marit, la seva filla i la seva parella, i ella. Segons el seu relat, “serien dos quarts de sis o una mica més quan la parella de la meva filla s’ha despertat i ha vist foc als peus del llit. Ells dos dormien a la part de dalt del pis, que era tota de fusta. Llavors ha despertat a tota presa a la meva filla i han baixat a baix per alertar-nos, han mirat d’apagar-lo amb una mànega però com que tot era de fusta no ha pogut fer res, i de fet ell ja ni ha pogut sortir per l’escala i ha hagut de sortir per la casa de la veïna”.

Milagros i el seu marit també han intentat fer alguna cosa i “hem pujat després, peròi el foc estava totalment descontrolat i quan ens hem adonat hem sortit del pis per baixar al carrer, el meu marit fins i tot ha quedat una mica intoxicat amb el fum”.

incendi
Estat en el que ha quedat la terrassa afectada per l’incendi (Font: Bombers de la Generalitat)

Sortosament no s’ha hagut de lamentar cap dany personal, però “els bombers ens han dit que la part de dalt del pis està totalment destruïda, sembla però que la part de baix no ha patit danys i que el foc només hauria afectat a l’escala de pujada del primer al segon pis, però encara no ens han deixat entrar i no saben quan podrem accedir al pis”.

En aquesta part superior del dúplex hi vivia la filla de Milagros i la seva parella, on tenien les seves pertinences com l’ordinador personal. Respecte als motius, Milagros ens ha explicat que “els bombers ens han dit que encara no saben quina pot haver estat la causa de l’incendi. La meva filla i la seva parella tenien una petita estufa de barra però m’han dit que estava apagada en el moment de l’incendi, i de fet jo sempre els insisteixo molt en què l’apaguin abans de dormir-se, així que no sabem què pot haver passat”.

incendi