preinscripcions

El 6 de març s’inicia el període de preinscripcions pel curs 2023-204 per educació infantil (3 a 6 anys), educació primària i Educació Secundària Obligatòria.

Coincidint amb la preinscripció escolar, l’Ajuntament ha posat en marxa la campanya “Escoles de Gavà. La millor elecció” que “posa en valor les escoles de la ciutat, amb projectes de qualitat, innovadors i inclusius”, explica l’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia.

Per al curs escolar 2023-204 hi ha una disminució de la natalitat. A Gavà, 342 infants estan en edat d’iniciar la seva etapa educativa a I3, i 240 han de fer el pas a l’ESO (això suposa 19 i 30 menys, respectivament, que el curs actual). Badia afirma que “hem d’aprofitar aquest moment per disminuir les ràtios i no per reduir l’oferta”.

Badia referma així el seu compromís i el de l’Ajuntament amb l’educació. “No podem escatimar recursos en educació. És el moment d’invertir. L’educació és bàsica a la vida de les persones, per la seva formació i a l’hora de desenvolupar les seves capacitats. Volem que el major nombre de gent pugui aprofitar els ensenyaments que s’ofereixen i amb unes ràtios adequades”, ha dit.

Per a l’alcaldessa, “l’objectiu és que les famílies gavanenques triïn la seva ciutat per escolaritzar als seus fills i filles”. És per això que ha convidat les famílies a conèixer de primera mà els centres educatius en les jornades de portes obertes que hi ha programades. Unes sessions de les quals s’ha fet una àmplia difusió a través de cartes a les famílies, mitjans de comunicació i web municipals, i altres suports a la via pública.

Al costat de les famílies

Amb l’objectiu d’ajudar a les famílies en tot el procés, l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME), ubicada a l’edifici de l’Ajuntament, reforçarà el seu servei del 6 al 20 de març.

S’atendran telefònicament consultes i dubtes al 93 263 92 60, i també a través del correu electrònic xarxagavaeduca@gava.cat. Les persones que requereixin atenció presencial han de demanar cita prèvia trucant al telèfon esmentat o a través de l’adreça de correu electrònic.

A més, per informar a les famílies de tot el procés i resoldre dubtes, el dimecres 1 de març a les 18.00 hores, tindrà lloc una xerrada informativa a la Biblioteca Josep Soler Vidal. Per altra banda, la pròxima edició del periòdic municipal el Bruguers inclourà un especial dels centres de Gavà d’I3 a 4t d’ESO. Aquesta guia també es podrà descarregar en versió digital a la web gavaciutat.cat, on s’informarà amb detall del procés de preinscripció.