educa

La sala de plens de l’Ajuntament va acollir ahir l’acte de lliurament dels premis Xarxa Gavà Educa, que acompanya a l’inici del curs escolar 2023-2024. Aquesta és una molt bona ocasió perquè la comunitat educativa gavanenca es reuneixi i comparteixi impressions, projectes, bones pràctiques i, sobretot, celebri el bon estat de l’educació i dels agents implicats a la nostra ciutat.

Després de la projecció d’un vídeo resum del curs anterior i de la intervenció del coach Jordi Vilà, van parlar les directores que s’han incorporat aquest curs a la llar d’infants Josep Pallach, el col·legi Immaculada Concepció i l’escola Joan Salamero. També va parlar el nou president de l’AFA de l’IES El Calamot en representació de les famílies. Durant els parlaments institucionals que van seguir, la inspectora d’Educació, Susanna Igual, va fer referència a les novetats que el departament ha incorporat aquest curs, i va remarcar que “són molts els reptes que tenim al davant, i és important que els afrontem conjuntament els centres, les famílies, AFAs, Ajuntament, els serveis educatius, totes les entitats que treballen aquí a la ciutat… Tots plegats continuarem treballant pel benestar, primer de tot, dels nens i nenes, i també del conjunt de la ciutat”.

L’alcaldessa Gemma Badia va agrair la feina de professorat, direccions dels centres i, en general, de tota la comunitat educativa. També va destacar la necessitat de què els pares i mares s’impliquin i participin en l’activitat de les escoles. Badia va assegurar que “el que volem és que la ciutat pivoti al voltant de l’educació, i no només l’educació per als més joves, sinó també per als més grans”. Davant l’èxit que estan tenint els cursos de formació +18 i de la feina que es fa als centres educatius, l’alcaldessa es va mostrar convençuda de què “l’educació a Gavà funciona, som una ciutat educadora, hem de continuar amb les trobades amb les direccions, amb les coordinacions que fem, amb el Consell d’Infants… Avui és un dia per reconèixer la tasca de molts anys i tres projectes que valen molt la pena”.

I és que, seguidament, es van lliurar els premis Xarxa Gavà Educa, en la categoria de Qualitat Educativa. Els guardons van ser per “La ràdio de l’Eramprunyà”, de l’escola Eramprunyà, “Gavà, el meu lloc al món”, de l’escola Salvador Lluch, i “Ruta literària pels carrers de Gavà”, de l’Escola de Formació d’Adults. En la categoria d’homenatge a la trajectòria professional, es va donar el premi a 26 docents que s’han jubilat i enceten ara nous projectes de vida. Enguany, com a novetat, també es va voler reconèixer a altres professionals que, sense ser docents, han treballat també de valent per l’educació a la ciutat.