l'Institut Escola Gavà Mar
La directora del centre, aquest matí en una de les entrades d'alumnes

Ja fa gairebé dues setmanes que el curs escolar més atípic de tots està en marxa. És el curs de la pandèmia, la presa de temperatura, les mascaretes, la distància social, i el gel de mans. Per l’Institut Escola Gavà Mar, a banda de tot això, també és el curs on per fi s’ha posat en marxa el nou edifici que alberga l’ensenyament de secundària, és a dir, la part d’institut del nom del centre.

Per Beatriz Oseira, directora del centre, a més de tot plegat és també un curs molt especial ja que és el seu primer any com a directora després d’estar cinc com a cap d’estudis. La posada en marxa del nou edifici de secundària, ens confessa, “l’estàvem esperant molt, fins ara estàvem en uns mòduls i ha arribat el dia per fi en el que podem estar en les aules amb tothom al seu lloc, i la veritat és que ha arribat en un bon moment perquè ara més que mai necessitem aquest espai a causa de la pandèmia”. Un edifici que, a més, “ens permetrà créixer, de fet el número d’alumnes que tenim és cada vegada més gran, així que aquest edifici ens fa molta il·lusió perquè ens ajuda a continuar amb el nostre projecte, tot i que comencem de zero aquest any i haurem d’anar poc a poc”.

l'Institut Escola Gavà Mar

Respecte a les particularitats del curs en relació a la Covid-19, Oseira destaca que “estem molt contents per com estan anant els primers dies d’escola i la resposta està sent molt positiva. Es nota que els alumnes tornen amb molta il·lusió després de sis mesos sense trepitjar l’escola”. Obviament, la pandèmia els ha obligat a “canviar dinàmiques respecte a anys anteriors, com ara l’obertura de portes addicionals i les entrades escalonades, però els alumnes s’ho han pres com una novetat i ho estan fent bé des del primer moment”. De fet, Oseira vol posar de manifest que els nens “porten la mascareta, el que és una dificultat en el dia a dia de l’escola, i han demostrat que són uns valents i que són capaços d’adaptar-se a qualsevol circumstància”.

Respecte a la feina dels professors, la veritat és que “ja portem preparant aquest curs des del passat mes de juliol, han estat mesos de molta preparació per veure com podien fer aquest inici de curs amb tanta incertesa”. La directora del Gavà mar creu que aquest inici de curs tan complex i complicat “ha anat prou bé, tothom està treballant amb molta il·lusió, molta energia, i amb moltes ganes de tirar endavant aquest curs fins el final”.