inici de curs
Entrada d'alumnes al Marcel·lí Moragas, aquest matí a les 9

6.585. Aquesta és exactament la xifra d’alumnes que comencen avui les classes en els centres educatius de Gavà. D’aquests, 3.505 ho fan a centres concertats i 3.080 a centres públics. Si ens fixem en els cicles educatius, el més nombrós és el que acull els sis cursos d’Educació Primària, amb un total de 2.974 infants que reprenen avui les classes. Li segueixen els 2.351 alumnes dels quatre cursos d’Educació Secundària Obligatòria (ESO), i per últim els 1.260 d’Educació Infantil. El número total d’estudiants a Gavà s’ha reduït en aquest curs 2021-2022 de 165 alumnes respecte al curs 2020-2021.

Mercé Campodarve, que és regidora d’Educació de l’Ajuntament de Gavà a més de directora de l’escola Marcel·lí Moragas, ens ha explicat que al seu col·legi “estem molt il·lusionats, tenim moltes ganes de començar i de rebre als nous professors i als nous alumnes. Sabem que és un curs complicat però, tot i això, estem millor que l’any passat”.

inici de curs
Els infants tenen ganes de tornar a l’escola. O això sembla.

Precisament en relació a la pandèmia, Campodarev adverteix que “encara tenim vigents algunes restriccions de l’any passat mentre que d’altres s’han relaxat com ara les distàncies a dins de les aules. Continuem, però, amb els grups bombolla i amb el gel hidroalcohòlic a l’entrada”.

Al Marcel·lí Moragas, segons ens ha explicat Campodarve, continuen amb els mateixos reforços que tenien l’any passat: “Tenim la sort de seguir contant amb dos mestres de reforç, que són un recurs humans que ens permeten baixar les ràtios per classe i, per tant, ens permeten oferir una millor atenció personalitzada i també ens donen l’oportunitat d’estar més preparats en el cas d’algun nen que es trobi malament o que tingui febre”.