Inici de la urbanització del carrer Rius i Taulet

Aquesta setmana s’inicien les obres d’urbanització del carrer Rius i Taulet. Uns treballs que permetran obrir l’actual carrer en el tram comprés entre Mare de Déu de la Mercè i Sant Antoni Abat.

Aquest projecte millorarà la mobilitat del barri del Centre i de la ciutat en general. El carrer esdevindrà més còmode i segur per a tots els usuaris de la via, i es pacifica el trànsit amb la prohibició de l’estacionament.

En una visita a les obres, l’alcaldessa Raquel Sánchez, ha posat de manifest que “aquesta intervenció, prevista al PGM de 1976, és fruit del treball amb el sector privat i permetrà millorar les condicions d’aquest entorn amb unes característiques molt semblants a la d’altres vies del barri del Centre amb preferència per vianants”.

Raquel Sánchez ha fet una visita d’obres aquest dilluns.

L’actuació consisteix en l’execució d’una secció en plataforma única a tot el carrer que donarà continuïtat a l’actual, millorant l’accessibilitat pels vianants. Aquesta solució permet incorporar arbrat i punts de llum a vorera que transformarà totalment l’actual fesomia d’aquest vial. Així mateix, s’habilita via ciclable que passarà a formar part del teixit viari de carrils bici de Gavà.

Raquel Sánchez ha afirmat que la intervenció “també resoldre la mobilitat quant a canvis de sentit de carrers, ja que un cop finalitzada i en relació a la transformació de la C-245, hi haurà un nou accés directe a la carretera des del barri del Centre, atenent les reivindicacions del veïnat”.

D’altra banda, l’arranjament del carrer inclourà l’estesa d’una nova xarxa de gas, aigua, electricitat i un nou col·lector central.

La urbanització del carrer Rius i Taulet té un pressupost de 178.730 €. Les obres han començat aquest mes de setembre i tenen un termini d’execució de quatre mesos, finalitzant el gener de 2021.

Estat actual del carrer Rius i Taulet vist des del carrer Sant Antoni Abat
Aspecte futur del carrer Rius i Taulet vist des del carrer Sant Antoni Abat
Estat actual del carrer Rius i Taulet vist des del carrer de la Mercè
Aspecte futur del carrer Rius i Taulet vist des del carrer de la Mercè

Antecedents

L’octubre de 2017 l’Ajuntament va signar un conveni amb els propietaris de les finques dels números 19 al 33 que hi havia al carrer Mare de Déu de la Mercè, i que van ser enderrocades per aconseguir una parcel·lació que millorés l’aprofitament urbanístic de les finques privades. Amb aquest acord, la Corporació Local obtenia l’obertura del carrer Rius i Taulet que es contemplava en el Pla General metropolità de 1976. Aquest vial quedava tallat a l’altura del c. Mare de Déu de la Mercè i continuava, en un segon tram del mateix carrer, fins a Sant Antoni Abat.

L’acord també permet eixamplar el carrer Mare de Déu de la Mercè, un cop enderrocades les edificacions, i la construcció de 25 habitatges de promoció privada.